БСП, ДПС и АБВ атакуват Закона за здравното осигуряване в КС

  • 10 юли 2015 12:11

  • 2236
  • 5
БСП, ДПС и АБВ атакуват Закона за здравното осигуряване в КС
©

БСП и ДПС ще внесат днес в Конституционния съд (КС) жалба във връзка с промените в Закона за здравното осигуряване. Това обявиха депутати от двете парламентарни групи на пресконференция в Народното събрание.

Жалбата е подписана от над 60 народни представители от "БСП лява България", ДПС, АБВ, БДЦ и нечленуващи в парламентарни групи.

Обжалват се две норми в Закона за здравното осигуряване, това са Параграф 10, който третира разделянето на пакета на основен и допълнителен; както и привилегията, която си създава държавата да продължава да не плаща вноските за групите хора, които тя осигурява, обясни Емил Райнов от БСП.

Той каза, че след приемането на промените в закона те са изпратили писмо до президента с молба да наложи вето и така да докаже, че е загрижен за здравето на всички българи. "Както и подозирахме той не беше загрижен за здравето на всички българи, законът излезе в Държавен вестник и затова пристъпихме към следващата стъпка, която имаме като опозиция - започнахме събирането на подписи за сезиране на Конституционния съд", коментира депутатът.

Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със от ДПС заяви, че текстовете от закона за разделяне на пакетите здравни услуги са дискриминационни. На базата на заболявания и диагнози, всички ние, които си плащаме здравните осигуровки, ще имаме различен достъп до медицинска помощ, отбеляза той. Надяваме се на справедливо решение, за да има равен достъп за всички граждани, каза депутатът. Той допълни, че като следваща стъпка обмислят сезиране на Комисията за защита от дискриминация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2236 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
КОЙ КОЙ ЗАПЛОДИ ДОЛНАТА МАСТИЯТА гаджева

2015.07.10 | 22:15

4
ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА СМЪРТ НА комунизма
Крум Усаински - Крупник

2015.07.10 | 22:15

5
По времето на БКП Бойко не мислеше като теб , защо ли ? :)
Бойко Доганов

2015.07.10 | 22:14

3
„И Ахмед Доган има расово четириного от Бойко Борисов. Генерала изненада с чаровно кутре лидера на ДПС за 50-ия му рожден ден преди 6 г. В началото палето дивееше на воля в сараите в столичния кв. “Бояна” на ул. “Стар беловодски път”. Очарован от подаръка, Доган кръсти кученцето Бойко. И Сокола, и гостите в Бояна се радваха на малкия палавник. Като поотрасна обаче, овчарката започна с белите. Чашата на търпението на Доган преля, когато хищната природа в кучето проговори и то подгони пауните в сарая. Птиците се разхождаха на воля в двора на комплекса. Четириногият пес обаче успя да догони един паун и го изяде. Според мълвата кръвожадната постъпка на овчарката вбесила Сокола и той скорострелно изпратил доскорошния си домашен любимец в изгнание. Преди време лидерът на ДПС разказа, че овчарското куче работи по специалността си – охранител. “Изкарва си хляба като охранява стадо. Нали е oвчapcкo куче”, зaяви Доган. Пpeз ceдмицaта Бopисов признa за инцидeнтa мeждy pacвия пеc и кpaлcкaтa птицa. В интервю за столичен всекидневник премиерът призна, че е подарил на Доган овчарка, а тя му изяла пауните. “Затова и предупредих Путин, че кучето много хапе и не трябва да има чужди хора в двора”, заяви премиерът.”
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.07.10 | 22:13

2
KOL ZA BOIKO KURVETO IALOVO -KOL V GAZA

2015.07.10 | 22:13

1
Браво Бойко, браво Генерале! Колкото повече в гроба, толкова по-малко проблеми! Искаме те за Цар на Гробария!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини