Христо Иванов на крака при БСП заради Конституцията (обновена)

  • 08 юли 2015 11:57

  • 1322
  • 0
Христо Иванов на крака при БСП заради Конституцията (обновена)
©

Правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския отиде в парламента, за да търси подкрепа за промените в Конституцията.

Те бяха отхвърлени снощи от правната комисия, с гласовете на АБВ и на опозицията. Заедно с Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, Иванов се отправи към стаята на БСП, предаде "24 часа".

"Тази реформа е препоръчана от Европейската комисия. Тя се изисква и от всички съдии, защото макар да спорихме с тях по много теми, нито един не се противопостави на разделянето на ВСС", обясни Иванов.

Според него промените в Конституцията са залогът в България да има независим съд.

Запитан дали е разочарован от поведението на АБВ, които заедно с опозицията гласуваха против промените в конституцият, министърът заяви: "За разочарования не може да се говори, очаквам ясен политически отговор от всеки отговорен политик."

По повод скандала в РБ за пълномощното за гласуване, което Димитър Делчев дал на Атанас Атанасов министърът допълни: "Всеки прави грешки, но не заслужава да се фокусираме върху него, при положение, че липсата на отговорно поведение е характерна за цели политически сили."

Последвайте канала на

Десислава Станева
1322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини