Местан: Целостта на ЕС е заплашена (видео)

  • 08 юли 2015 09:53

  • 1573
  • 4
Местан: Целостта на ЕС е заплашена (видео)
©

Резултатите от референдума в Гърция имат своите измерения както за целостта на Европейския съюз, така и за България. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в декларация от името на парламентарната група.

Видя се, че когато представителните власти прибягват до референдума, за да скрият собствената си политическа отговорност зад гърба на суверена, това може да има сериозни последствия както за Гърция, така и за целия ЕС.  Хубаво е да има референдуми не по експертни, а по ценностни въпроси. ЕС може да понесе гръцката криза. Истинският тест обаче е референдумът следващата година във Великобритания. Ако и британските граждани гласуват с "Не" в отговор на въпроса искат ли страната на остане в Европейския съюз, ще настъпи риск за целостта на ЕС. Изводът е, че с последващи референдуми, които да решават вече взети въпроси, неизбежно ще се разгърне процес, който може да доведе до разпадане на ЕС, заяви Местан.

Представяте ли си след 10 г. България да се подложи на референдум дали да върнем 16-те млрд. лв. заем, който взехме в края на миналата година и го подкрепихме в тази зала. И на такъв евентуален референдум отговорът ще е "Не", но тогава какво се случва с международното право, посочи лидерът на ДПС.

Целта на българския референдум за изборните правила е много ясна – цели се чрез промяна в изборните правила, чрез въвеждане на смесена пропорционално-мажоритарна система да се променят моделите на управление на страната. Така това Народно събрание ще бъде принудено да въведе смесена система, каза Местан. Той предупреди, че смесената система може да се изроди. И тогава МВР може да се окаже не само сърцето, но и душата на тази държава, заяви лидерът на ДПС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1573 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.09 | 22:10

4
Аман от евроатлантици.
25 години празни

2015.07.09 | 22:10

3
Приказки и пълни шепи крадене като ненормални!А Народа,кучета го яли!
Не съществува

2015.07.09 | 22:09

2
анадолски циганин да е дал нещо полезно за човечеството!?
исляма е опасна

2015.07.09 | 22:09

1
За България и човечеството.Не е възможно съжителство с малцинства дошли от пу.|.ка им майчина и да се меша мелеза Бългаската политика от племена без род и родина различни по култура,език и традиции от Българина!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини