Бъчварова за инцидента в Анево: Тече разследване, не мога да коментирам (видео)

  • 19 юни 2015 11:19

  • 1776
  • 7
Бъчварова за инцидента в Анево: Тече разследване, не мога да коментирам (видео)
© Булфото

В момента тече разследване и не мога да изнасям информация.

Това заяви по време на днешния парламентарен контрол вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Тя отговори на въпрос зададен й от Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа относно инцидента на полигона в село Анево. "Информацията за инцидента в Анево е много противоречива. Правиха се опити да се обясни, че загиналият американец е турист, минал случайно през полигона, решил да постреля и попаднал на дефектна граната. Истината стана ясна след изказване от американското посолство. Тези хора са обучавали опозицията в Сирия. Моят въпрос е за кого е купувал гранатометите американският гражданин и дали е служител на Пентагона?", попита лидерът на "Атака".

"В момента тече разследване. Не мога да коментирам. Мога да ви кажа само, че сме установили самоличността на загиналият, пострадалите и всички присъствали по време на инцидента. Не мога да коментирам изявление от който и да е било друг, защото то не е било консултирано с нас", отговори лаконично Бъчварова.

"Това, че тече разследване не пречи да дадете повече информация по този случай. Примери има много. Ние трябва да знаем извършва ли се трафик на оръжие към Близкия Изток, където се разрушават държави. Това е много опасно и конфликтът там застрашава нашата национална сигурност. Важно е да знаем дали България е замесена в този конфликт. Ние не трябва да се намесваме по никакъв начин. Вие явно се притеснявате да не ви размахат пръст от американското посолство. Не се страхувайте. Те си признаха. Вие можете само да допълните картината", репликира я Сидеров.

"Аз не се притеснявам, а спазвам закона. Материали по разследването не могат да се огласяват без разрешение на прокурора. Това, че по някои случаи изтича информация не означава, че по всички трябва да изтича. Не трябва да правим генерални заключение преди да имаме пълната картина", завърши вътрешният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1776 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
он

2015.06.19 | 19:55

7
На Боко секретарката въобще знае ли нещо или все пак е най-некадърния министър на МВР?

2015.06.19 | 19:55

6
НА ГЕРБ ИМ Е МНОГО ТРУДНО ДА КАЖАТ ИСТИНАТА ИСТИНАТА Е ЛОШО НЕЩО!

2015.06.19 | 19:55

5
Абе `що така угрижени ми се виждат, къде останаха живецът в погледа и наглостта в муцуните им?!

2015.06.19 | 16:15

4
много продължителни разследвания бе..... сякаш атомни експерименти правят....

2015.06.19 | 16:15

3
ДОЛУ ГЕРБ ! СВАЛЯЙТЕ ПРОСТАТА и КРАДЛИВА ТИКВА ! САМО АТАКА ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! ЦИГАНИТЕ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !
MEMED

2015.06.19 | 16:15

2
BOIKOOOOOOO KURVOOOOOOOO DA TI GO NACEPIM V GAZO
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2015.06.19 | 16:15

1
Тая турска кypва защо мълчи за мaнгaлитe в Орландовци? Защото му печелят изборите, нали?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини