Дъжд бави чистенето на петролния разлив в Бургас, езерото Вая в опасност (обновена+снимки)

  • 18 юни 2015 09:20

  • 3430
  • 4
Дъжд бави чистенето на петролния разлив в Бургас, езерото Вая в опасност (обновена+снимки)
© Булфото

Видно е, че има нанесени екологични щети. Разливът, по първоначални данни, е в сериозен мащаб. Около 30 тона бензин са попаднали в зоната.

Това коментира пред бТВ екоминистърът Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, която е на мястото на петролния разлив в Бургас.

Припомняме, вчера тонове нефтопродукти изтекоха от тръба на „Лукойл” в близост до бургаския квартал „Долно Езерово”.

Тази сутрин обаче министърът на околната среда увери, че щетата е ограничена.
„Още вчера бяха предприети незабавни мерки. Аварийните екипи бяха на място, предприемат се действия за изгребване на замърсената вода“, коментира Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.


Рискът, по думите й, е за езерото Вая, но се предприемат всички мерки за опазването му. Езерото Вая е защитена зона, част от нея е защитена местност, припомни екоминистърката.

Помолена да коментира какви санкции се предвиждат за „Лукойл“, вследствие на инцидента, Василева посочи: „Санкцията ще бъде изчислена от колегите на база на пробите, които се взимат, и вчера и днес, защото валя дъжд. Със сигурност ще бъдат тежки санкциите“.


Притеснения за случилото се изрази и кметът на Бургас Димитър Николов.
„Очаквахме към ранните часове тази сутрин да бъдат източени количествата, но цял ден ще вали, което ще затрудни процеса“, заяви той.

„Няма завишени показатели на вредни вещества във въздуха на село Братово и бургаския квартал Долно Езерово, а само в засегнатия район, вследствие на изпаренията на бензин А 95. Днес ще вземем проби от частните сондажи за поливане на дворове в двете населени места“, допълни кметът на Бургас Димитър Николов.

Последвайте канала на

3430 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gost

2015.06.19 | 10:36

2
По 1000 лева глоба за тон разлят петрол в езерото и се вижда солена глоба на нашата министърка.
AJ4A

2015.06.21 | 15:24

4
На всеки ПРОРУСКИ БОКЛУК да излеем В ДВОРА ПО 1 ТОН ПЕТРОЛ И ............ С РАДОСТ ДА ПЛАТИМ ПО 1000 ЛЕВА ГЛОБА!!!! Оххххх, какви ги пиша и аз ........... ТЕЗИ ОТРЕПКИ, АКО ИМАХА ДВОРОВЕ НЯМАШЕ ДА БЪДАТ ЛИЗАЧИ НА ЗАДНИЦИТЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ БОЛШЕВИШКИ ТЕРОРИСТИ-КОМУНИСТИ!!!!

2015.06.19 | 10:36

3
Чакайте сега, хем петролен, хем бензин. Второто е производно на първото!

2015.06.18 | 12:33

1
vzera kazaha nqma opastnost,sega ima ....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини