Станишев: Подкрепата на конгреса на ПЕС е успех за БСП и за България (видео)

  • 15 юни 2015 14:28

  • 1669
  • 3
Станишев: Подкрепата на конгреса на ПЕС е успех за БСП и за България (видео)
© Булфото

Подкрепата, която получих на конгреса на ПЕС не е само личен успех и признание за работата, която съм вършил, но е успех и за моята партия - БСП, и за България. Това обяви новоизбраният лидер на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на брифинг в централата на БСП.

Той благодари на председателя на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и на партията за подкрепата, която са му указали по време на кампанията.

"Колкото повече българи заемат висока позиция в Европа, толкова по-висок е и авторитетът на страната ни, толкова повече врати се отварят, за да се налагат нашите интереси", отбеляза Станишев.

"БСП извървя много дълъг път", припомни Станишев. "Помня колко много усилия трябваха, за да получим европейска легитимност. Тогава не съм си и представял, че българин може да застане начело на ПЕС. Ние трябва да надграждаме европейската легитимност на БСП", добави той.

Лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно каза от своя страна, че прозрачната, мотивирана кампания е довела до успеха при избора на Станишев. Това според Миков е успех за БСП, за България и за бъдещето на лява Европа.

"Каузата на ПЕС е минала през мен, през ума и през сърцето ми. Аз съм се борил за ПЕС", заяви президентът на евросоциалистите. Той сподели, че "съдбата е била благосклонна към него, защото на 35 години е станал лидер на БСП, на 39 - премиер на България, а на 49 - президент на ПЕС. Но допълни, че през това време е научил 3 урока - че когато получаваш шанс трябва да работиш здраво, за да оправдаеш доверието, че не можеш да постигнеш нищо сам и имаш нужда от здрав, силен и лоялен екип и че човек никога не трябва да се предава.

Той благодари на хората, които са работили най-енергично по време на кампанията му за президент на ПЕС, като посочи, че в момента те са до него. Това бяха Илияна Йотова, Деница Златева и Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Станишев сподели, че е получил поздравления по телефона от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Колкото до приветствията от страна на бившия му съпартиец Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и на бившия му партньор в управлението през предишния мандат Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, отговорът му гласеше, че още не е ходил в офиса си, където може би има такива поздравления в писмен вид.

Президентът на ПЕС уточни, че битката му с неговия испански конкурент изобщо не е била от лесните, особено като се има предвид, че точно той е стартирал преговорите за приемането на България и Румъния в ЕС. И припомни, че двамата са имали общо три изслушвания, където са отговаряли на по 20 въпроса, а той е събрал 50 000 последователи във "Фейсбук" и 160 000 - на уеб страницата си.

Станишев повтори най-важните си каузи като лидер на ПЕС - битката с младежката безработица, стандартите за демокрация, както и добро представяне на предстоящите избори в Дания, Португалия и Испания. Той се ангажира да продължи с помощта си и за БСП на предстоящите трудни местни избори, като припомни на съпартийците си, че нито един вот не е предрешен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1669 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.16 | 06:55

3
СЛАВА БОГУ, ЧЕ СТАНИШЕВ Е ЕВРЕИН, А НЕ БЪЛГАРИН ЗА ДА НЕ СЕ СРАМУВАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ НЕГО, А ЕВРЕИТЕ КАКТО ИСКАТ, НО МАЙ И ТЕ СЕ СРАМУВАТ.

2015.06.15 | 18:55

1
EMI TO I KURVATA BOIKO E EVREIN

2015.06.15 | 20:19

2
водкаджиите мразят дори техния бивш слуга станишев

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини