Вигенин: За България е от ключово значение напрежението в Македония да не премине в етническо

  • 27 май 2015 11:51

  • 1019
  • 2
Вигенин: За България е от ключово значение напрежението в Македония да не премине в етническо
© Булфото

Бившият външен министър и член на комисията за външна политика към НС Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, заяви пред БНР, че за България е от ключово значение напрежението в Македония да не премине в етническо.

"Опозицията в Македония смята, че ако изборите се подготвят от същото правителство, по същия начин, със същите методи, и резултатът ще бъде същият. За нас е от ключово значение напрежението там да не премине в етническо. Трябва да живеем със съзнанието, че все пак съдбите на народите се решават от самите народи. Държавите в региона колкото по-разумно подхождат към подобни кризи, толкова по-трудно ще дадем повод за външни намеси", заяви Вигенин.

Отложеното от миналата седмица изслушване на външния министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и на директора на разузнавателната ни служба генерал-майор Димитър Драганов за обстановката в Македония ще се състои днес. Депутатите от комисията за външна политика са задали предварително въпросите си, а заседанието ще е закрито.

Вигенин припомни, че БСП е за оставката на македонския премиер Никола Груевски.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1019 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
stoiko

2015.05.27 | 14:45

2
Prost podstrekatel.

2015.05.27 | 14:04

1
всички гербовци са така - взимат пари от Европа, уж по някакви проекти, "интеграции на цигани-мигани" и народа яде от 5-те средния.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини