АБВ готови да подкрепят документа срещу троловете, но не били поканени

  • 21 май 2015 07:32

  • 1158
  • 0
АБВ готови да подкрепят документа срещу троловете, но не били поканени
©

Разбира се, че бихме подписали тази декларация. Но на този етап не бяхме информирани за подобен тип декларация. Наш човек не е могъл да присъства на семинара, проведен във вторник.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ Светослав Белемезов от АБВ по повод подписаната вчера от Реформаторския блок, ГЕРБ, БСП лява България, Патриотичния фронт и БДЦ декларация в парламента за чисто киберпространство и отказ от използване на платени коментатори. Под документа обаче подписите си не сложиха АБВ, ДПС и Атака.

Белемезов твърди, че партията му не е била поканена на семинара и не е присъствала, събеседникът му пък – вносителят на идеята Антони Тренчев от РБ, бе категоричен, че покани са били разпратени до всички партии, а с някои от тях дори било разговаряно лично.

Всички партии бяха поканени да подпишат декларацията. Документът е отворен тип и който от тук нататък иска да се присъедини, е добре дошъл, подчерта Тренчев.

Истинската новина е, че 5-те партии го подписаха, а не, че 3 не са го направили, изтъкна той и не омаловажи участието на медиите във въпроса: „Много е важно посланието, което излезе от медиите – те се застъпиха за саморегулация“.

ДПС превърнаха новината от нещо положително в нещо негативно, предвид факта, че не са били поканени, по думите му.

Това е своеобразна симбиоза между общественото и политическото мнение. Инициативата е интересна, ние сме политическа партия, която категорично осъжда неправилното водене на предизборна кампания, отбеляза все пак Белемезов.

Трябва да даваме на всеки един гражданин да изразява личното си мнение, но когато тези тролове са платени от политическа партия или когато самата партия плаща на някоя фирма да свърши това, то ние осъждаме тази практика много остро, изрази категоричната позиция на АБВ той.

Последвайте канала на

1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини