Борисов: Лош знак е реформите да бъдат бламирани в парламента

  • 20 май 2015 15:39

  • 2281
  • 12
Борисов: Лош знак е реформите да бъдат бламирани в парламента
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г днес отново подчерта необходимостта да бъдат съгласувани с всички заинтересовани страни реформите, които правителството се е ангажирало да провежда. Коментарът си той направи по повод одобрените от кабинета предложения за изменения в Кодекса за социално осигуряване, които ще доведат до промени в пенсионната система.

„Да, много време и нерви е понякога, и ресурси, най- вече ресурс, време трябва да си заделите, но ефектът след това е по-добър”, каза министър-председателят и даде пример с пенсионната реформа и концепцията за реформа в съдебната система.

„Тъй като предстои да се приемат в парламента здравна реформа, правосъдна реформа, сигурност, антикорупционната стратегия, ще ви моля всички парламентарни групи, които представят коалицията в парламента, да се съобразяват с решението на Министерския съвет и това, което гласуваме ние. Би било много лош знак някои от тези реформи или това, което предлагаме да излиза от името на кабинета (защото всички вдигаме ръце тук), в парламента да бъде бламирана една или друга реформа”, посочи премиерът Борисов.

На заседанието на правителството стана ясно също, че решението на ВАС за отмяна на постановлението за определяне на нов размер на минималната работна заплата от 1 януари 2015 г. няма да бъде обжалвано.

Кабинетът ще се съобрази с мотивите на съда и в максимално бързи срокове, при спазване на процедурите, ще прегласува постановлението.

През следващия месец ни чакат около милиард нови инвестиции в различни заводи, които произвеждат и създават работни места, каза министър-председателят по-късно в Бургас на тържествена церемония по откриване на Комплекс за преработка на тежки отпадъци на нефтената рафинерия.

„Когато човек види това, което е пред нас може да си направи извод. Действително една от най-големите инвестиции в България за 1.5 млрд. долара и нови работни места. Най-важното за този регион, където е концентриран и туризмът ни, е че е 100% екологично производството. Не само вдигането на БВП и растежът в икономиката, който имаме през първите месеци, съществена роля в това играе и борбата с контрабандата. Над милиард вече са събрани повече приходи от първите месеци и голяма част от тях са и от горивата”, обясни премиерът.

„Включително и в момента колегите правят реализация в тази посока, така че не само се пълни бюджетът, а се дава възможност на инвеститорите във всички сфери – месо, зеленчуци, горива. Това дава възможност и на инвеститорите, и на родното производство да се развиват”, допълни той.

„Мога само да поема ангажимент, че този курс на правителството ще следва и няма да има отстъпка. Искам да благодаря на всички партии, които подкрепят правителството – Реформаторски блок, АБВ, Патриотичния фронт. Имайте предвид, че тези думи, статистики, които излизат от Евростат за намаляване на безработицата, вдигането на индустрията докарват нови и нови инвеститори. Само в следващия месец имаме пак близо за около милиард нови инвестиции в различни заводи, които произвеждат и създават работни места. Но както се казва това да ни е само за първите месеци”, уточни Бойко Босрисов.

Премиерът обясни, че съдебната реформа и както и стартиралата днес пенсионна реформа са изключително важни елементи в работата на държавата. „Пожелавам на всички, които работите тук да имате големи заплати, да ви дават добри премии, съответно ръководството да подпомага общината и социалните дейности”, обясни Борисов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2281 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
AJ4A

2015.05.22 | 15:04

12
Има ли още ОЛИГОФРЕНИ, които все още да не са разбрали, че това НС бе направено, за да бъдат отпуснати спрените еврофондове!!!! Затова НС е така конструирано, че като стане въпрос за реформи - ДА ИМА ЛОГИЧНО ОПРАВДАНИЕ ЗА НЕВЪЗМОЖНОСТТА РЕФОРМИТЕ ДА БЪДАТ НАПРАВЕНИ!!!! Да де, ама като ставаше въпрос за ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ всички пееха в един глас!!!! ЕС луди ли са, слепи ли са и ли ............... ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ НА ТЕХНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ, ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ОТИВАТ ОБРАТНО ПРИ ТЯХ без никой да разбере?!?!?!?!

2015.05.20 | 22:41

6
ЛОШ ЗНАК е, че все едни и същи управляват тази страна !!!
AJ4A

2015.05.21 | 11:33

11
А откъде и как да се появят други лица на политическата сцена при положение, че ВСИЧКИ ИЗБОРИ СЕ ПРОВЕЖДАТ ПРИ ТАЙНА НА ВОТА, А РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЯХ СЕ ОБЯВЯВАТ ОТ НАЗНАЧЕНАТА ОТ СТАРИТЕ ПОЛИТИЦИ ЦИК????? За съжаление 25+ години и преди това още 45, а българинът така и не разбра, че с ИЗБОРИ С ТАЙНА НА ВОТА ПАРТИЗАНИ НЕ МОЖЕШ ДА СВАЛИШ ОТ ВЛАСТ!!!!
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.05.20 | 22:41

8
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ МИЗЕРНИКО.

2015.05.20 | 23:49

10
Кучетата си лаят , кервана си върви .

2015.05.20 | 22:41

9
Защо има тикви които гласуват за един мръсен и неук продажен сикаджия ?

2015.05.20 | 22:41

7
Наглец ползва военния хеликоптер все едно му е бащиния
САМО БОЙКО!

2015.05.20 | 22:40

5
САМО БОЙКО! ПОВЕДИ НИ ГЕНЕРАЛЕ СРЕЩУ БОЛЕН,ДОГАН И ЕВРЕЙСКИЯ ПЕДЕРАЗ СТАНИШЕВ!!!
Проста Тиква

2015.05.20 | 22:40

4
Къде ги видя тия заводи,говедо просто ? За това ли младежката безработица надвишава 22 % ?!! Боклук селски,прост и неграмотен !
2

2015.05.20 | 22:40

3
Още по-лошо е че наричате този бъркоч реформи измислени от некъдърници
Ъ

2015.05.20 | 22:40

2
22% официално ....реално сигурно е 50% :):)
Ъ

2015.05.20 | 21:01

1
безработицата сред младежите , нещо се обърка сайта това беше отговор на 8 :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини