Нямаме претенции, че пенсионната реформа започва и свършва с нас, обяви Борисов (обновена+видео)

  • 20 май 2015 10:46

  • 5590
  • 46
Нямаме претенции, че пенсионната реформа започва и свършва с нас, обяви Борисов (обновена+видео)
©

Заедно със синдикатите и работодателите постигнахме съгласие за промени в пенсионната система. Те ще бъдат подкрепени от ГЕРБ в парламента и са надявам и другите партии да ги одобрят, каза в МС премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след двучасова среща на министри от кабинета със социалните партньори.

Първата реформа е инфраструктурата. Нямаме претенции, че пенсионната реформа започва и свършва с нас, категоричен бе министър-председателят.

„Много от големите проблеми обаче са замитани и отлагани във времето. Затова беше много трудно да се намери разумен компромис. Бюджетът на държавата знаете с колко милиарда дофинансира НОИ. Всички ние се опитахме да си свършим работата и максимално да направим компромис", каза още Борисов.

Той даде пример с индустриалците и миньорите, че трябва да останат на по-ниска пенсионна възраст. „Няма да допуснем след като се пенсионират, да отидат пак и да работят като миньори и да получават пенсия и заплата.От името на ГЕРБ се надявам, че пенсионната реформа ще бъде подкрепена", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът отбеляза, че компромиси са направени от всички страни, но те няма да се отразят негативно на финансовото стабилизиране на общественото осигуряване.

"На никой не му е приятно синдикалист да отиде и да каже, вдига ви се пенсионната възраст. На никой работодател не му е приятно да каже, вдигаме ти вноските, подчерта Борисов.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов поиска така постигнатото съгласие да не бъде променяно в парламента.

Ние ще внимаваме какво ще стане в парламента. Вицепремиерът Калфин намекна за това, но на нас не ни се иска този баланс, който ние постигнахме, да стане обект на безпринципна политическа търговия в Народното събрание. Ние имаме намерение да проведем спешни срещи с всички парламентарни групи, особено с тези, от които зависи взимането на това решение, с категоричното настояване да запазят тази уговореност, която е постигната тук, такава, каквато е и да дадат ход на развитието на пенсионната система по нататък, каза той, цитиран от БНР.

Осигуровките за фонд "Пенсии" ще се увеличат с по 1% през 2017-а и 2018-а година, което ще вкара допълнително по половин милиард лева в НОИ. Възрастта за първа категория труд ще бъде 55 години, а за втора - 60 години. В сектор "Сигурност" пенсионната възраст от догодина ще е 52 години и 10 месеца и ще нараства с по 2 месеца годишно до достигане на 55 години, обяви от своя страна вицепремиерът Ивайло Калфин.

Последвайте канала на

5590 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
IALOVATA KURVA BOIKO -OGRABI NARODA

2015.05.21 | 20:23

46
SMURT ZA TIKVATA BOIKOYGLY
БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

2015.05.21 | 14:37

34
НАВЛИЗА В 5та год. НА УПРАВЛЕНИЕ И ПАК ДРУГИТЕ СА МУ ВИНОВНИ.КОЙ ЗАМИТА И ОТЛАГА ТЕЗИ ПРОМЕНИ В МИНАЛОТО-НАЛИ ПЕНСИОНЕРИТЕ ТИ БЯХА ИЗЯЛИ ПАРИТЕ

2015.05.21 | 18:51

45
Мутрата няма срам! Досега не съм видял промяна, няма нищо...освен тъпите новини за фондовете, които обират. Айде да видим за кого ще гласуват, ако е герб - самоунищожавате всичко, заради наивността си.

2015.05.21 | 18:50

44
Не мога да слагам линкове, оправете си сайта, че ми писна! Малко цитат от американски доклад: “По време на Борисовото управление като топ полицай само дребни бандити без значение са изправяни пред правосъдието, докато неговите бивши бизнес партньори процъфтяват, а техните съперници систематично биват избивани”, твърди докладът, позовавайки се на широко разпространени от българските медии сведения.

2015.05.21 | 18:50

43
Докладът подсказва, че по време на 4-годишната си работа във вътрешното министерство от 2001-2005 г. Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят. “След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на МВР през 2001 г., имаше голям брой убийства в гангстерски стил на лица, идентифицирани с криминални групировки в България”, се казва в доклада, цитиран от списанието. “Нито едно от тези убийства не бе разкрито. Много разследвания, както се говори, водени от Борисов, са били закривани без резултат или обяснение”, твърди поверителният доклад. В него са събрани детайли за връзките на частната охранителна фирма на Борисов ИПОН, и както се говори, близките отношения с престъпната групировка СИК.
гошо

2015.05.21 | 14:38

42
В затвора,Тикво!
ТА ДА СИ МИНЕМ НА ДУМАТА БОСТАНСКИ ТРОЛЕ

2015.05.21 | 14:38

41
Е какво сега БОСТАНСКИ ТРОЛЕ,спам,спам,спам и на края все се друскаш върху чепа на Доган;)
Тодор 27г

2015.05.21 | 14:37

39
Не знам за така неречените тролове, но мога да ви уверя, че аз не съм такъв. Ясно и просто ще кажа едно - не мога да повярвам, че такава популистка,нагла, злобна, проста мутра управлява България както си иска в 2015-та година! Никой не му търси сметка за изцепките, щините и наглостта. Напротив?! Всеки му се слага и му лиже миризливия селски ! Тези които го защитават говорят за тролове, тези които не го харесват - за комунисти... просто до такова ско положение ни докараха, че всичките нагли фигури в управлението през тия години не йм дреме ВЪОБЩЕ за нас, а направиха така, че ние да се караме, докато те си крадат културно и йм е харно. Нищо де - псувайте се повече да може да йм е благо на душичките! А вие бачкайте за ЖАЛКО СМЕШНИ пари. Бабите и дядовците ни ги поробиха с по 180лв пенсия. Все още съм оптимист, че няма да успеят да поробят нас младите.

2015.05.21 | 14:37

40
Това е българския народ - не прави нищо, лиже и гласува за неподходящите. БГ нацията ме отвращава, масово всеки ти завижда, опитва да ти прави проблеми... България няма да я бъде... всеки млад си тръгва от тука...

2015.05.21 | 14:37

38
Демек няма да се пишете на по умни от мен :) като чета и се сещам за онова резюме: че не търпи нищо по умно от него.. квалифицираните работници и всичи учени ще избягат от бг итн. итн. И най важното че е голям педал и то крадлив :))) аре тикво да целуваш ръчичките на доганя

2015.05.21 | 14:37

37
този дали помни нещо от Винету ?

2015.05.21 | 14:37

36
Ясно е че от заплати и пенсии не може да се крадне нито даже и един кирлив милиард живи евра...подават на снимката ..Друго е от водни цикълчета,сметища пречиствателни станции,вили с джипчета за даващи до 40 %

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини