Вълчев: Ако до един-два месеца няма реформи, Борисов да сменя министри

  • 19 май 2015 17:46

  • 2832
  • 3
Вълчев: Ако до един-два месеца няма реформи, Борисов да сменя министри
©

РБ извървя своя път от компромиса, за да участва в коалицията, същото направи и ГЕРБ. Нашият компромис беше, че си заслужава да участваме като по-малкия партньор в коалицията, за да се случат в България важни реформи. Вижда се, че има нагласа да се случват реформи. Това каза бившият просветен министър и член на РБ Даниел Вълчев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

В момента правителството е стабилно. Затова не е редно АБВ, като коалиционен партньор да плаши с излизане от коалицията, а да се каже какво трябва да се промени.

Безспорно здравната реформа е най-важна, увери Даниел Вълчев. Здравната система е много тежка. Москов е много добър министър. Той внася най-много предложения за реформи. Важно е, че посоката в която той движи нещата е правилна и той заслужава подкрепа.

Ако до един-два месеца не започнат да се правят реформи, премиерът трябва да помисли за смени на министри, даде съвет реформаторът.

Реда в една страна зависи от трите най-важни неща за живота на хората, част от тях са здравеопазването и правосъдието. Правосъдието е ключово, посочи Вълчев. Той разкритикува министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, който още не е представил проект за реформи. Подхвърлянето на някакви листчета с идеи е партизанска практика, която няма да доведе до нужните промени, посочи Вълчев.

Ние хубаво ще сменим състава на ВСС, но ние не знаем кои хора ще носят отговорност след това. Предложението ми е нека шефовете на върховните съдилища, главният прокурор и министъра да могат да правят промени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2832 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.20 | 02:15

3
тоя пък колко се е разбързал.
селянина с колелото

2015.05.20 | 02:14

2
Реформите ги разбирам аз простия селянин така: Вдигате си задниците от меките кресла одържавявате всичко в България.. правите ревизия на всички заводи кой са годни и кои не, за работа, ако няма ще стройте..после плащате прилични заплати нали сме в еуропата да то ева !

2015.05.20 | 02:14

1
Откъде ги изравяте ,тези изкопаеми. Тоя, еврейски боклук навремето,като кажеше -реформа ,мед ме капеше от устатата ,а то си е живо загробване. И днес ,като чуе човек ,думата,реформа ,казана от такъв психо -демократ , настръхва от ужас ,защото още една кожа ще бъде смъкната от българският етнос.Реформата е геноцид ,зле прикрит зад,, мантрата наречена ,демокрация.,,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини