ДПС подкрепя тезата на РБ за разкриване на цялата истина за КТБ

  • 18 май 2015 19:22

  • 1493
  • 1
ДПС подкрепя тезата на РБ за разкриване на цялата истина за КТБ
© Булфото

Движението за права и свободи подкрепя безусловно тезата, изказана от Реформаторския блок, да се разкрие цялата истина за КТБ - както за вложителите, така и за "кухите фирми". Това каза пред журналисти край Момчилград лидерът на партията Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Той припомни, че още преди осем месеца, по време на предизборната кампания за 43-о НС, Движението за права и свободи е излязло със същата позиция и допълни, че "съзнателно предоставят авторските права за тази политическа теза на реформаторите". Според Местан, с излизането на истината реформаторите ще загубят основен източник за изграждане на партийна идентичност.

Той допълни, че не знае какво ще излезе от сейфовете и кого ще засегнат истините за Корпоративна търговска банка, но когото и да засегнат, трябва да понесе отговорност и да се срещне със справедливия български съд. Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в допълни, че ако и когато цялата истина излезе на бял свят, митът, че КТБ е банката на ДПС, вече ще е мъртъв. Той обясни, че от Движението първи са поискали да бъде наета авторитетна външна фирма за разследване. "Дори бих искал днешното управление да се заеме с избора на тази фирма", коментира Местан.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в каза още, че ще се яви на утрешното заседание в Районния съд в Момчилград по делото, с което обжалва наложената му с решение на ЦИК парична санкция, за предизборна агитация на различен от официалния български език. Това ще бъде трето насрочено заседание и първо явяване на лидера на ДПС.

На него Местан ще представи своята позиция. Той допълни, че се чувства длъжен да отнесе делото в Страсбург и да го спечели заради огромната маса избиратели на ДПС. "Това са 600 000 избиратели. Всеки един от тях ще бъде част от делото в Страсбург", каза още лидерът на Движението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.19 | 12:00

1
КТБ=БОСТАН=ФАЛИТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини