Цветанов: Очакваме одобрението от БСП и ДПС на конституционните промени (видео)

  • 15 май 2015 11:07

  • 1466
  • 1
Цветанов: Очакваме одобрението от БСП и ДПС на конституционните промени (видео)
©

От вторник ще започнем да събираме съответните подписи от парламентарните групи за промени в Конституцията. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в кулоарите на НС, предаде репортер на Новини.

"Днес трябва да бъдат вече изяснени всички текстове и да бъдат предоставени за одобрение на БСП - лява България и на ДПС и на всички парламентарно представени партии, за да видим къде можем да постигнем пълен консенсус“, посочи Цветанов.

"Разбира се, че когато се правят конституционни промени те не могат да бъдат правени емоционално и в кратък период във време", посочи Цветанов. Ние се стремим в рамките на изминалите 3 седмици да говорим по предложенията, които бяха представени от ПГ на ГЕРБ и разбира се, ние сме отворени да получим всякаква поправка, която би могла да бъде представена от всяка една парламентарна група и се стремим да съберем колкото може повече подписи, което е една гаранция, че тези промени ще могат да бъдат реализирани“, заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър подчерта, че са заложили на диалог, чуваемост и прагматизъм. „Смятам, че ГЕРБ е национално отговорна партия и най-голямата парламентарна група в българския парламент и ние сме тези, които трябва да дадем предложения, които да бъдат възприети от възможно най-много депутати от 43-то Народно събрание, за да могат те да бъдат осъществени и по този начин да подкрепим министър Христо Иванов“, допълни Цветанов.

Вчера по време на обсъждането на промените в Конституцията взеха участие и от ПГ на БДЦ.

Във връзка с предложението на Реформаторския блок за ограничаване на правомощията на прокуратурата Цветанов коментира, че едно е да имаш желание, а друго – то да бъде реализирано.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1466 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.15 | 14:27

1
Член 1 Има само една партия и това е ГЕРБ и България е член на НАТО и ЕС завинаги нали Цвъки?:))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини