Петър Чобанов: Финансов надзор в БНБ носи най-голяма отговорност за кризата с КТБ

  • 14 май 2015 18:42

  • 1467
  • 1
Петър Чобанов: Финансов надзор в БНБ носи най-голяма отговорност за кризата с КТБ
© Булфото

Винаги съм казвал, че познавам Цветан Василев и съм разговарял с него. Днешният списък предизвика много шум и легенди. Не това е най-важното в казуса КТБ. Трябва да отпадне банковата тайна и да се разкрие цялата истина. Тази истина трябва да бъде разкрита наведнъж, а не на час по лъжичка.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият финансов министър и депутат от ДПС Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас. Трябва да стане ясно всичко за КТБ. Ние от ДПС настояваме за това, още от август миналата година. Банковата тайна за тези 1000 лица с преференциални депозити трябва да отпадне. Засега колегите от другите парламентарни групи приемат радушно идеята. Прокуратурата вече разследва случаите с привилегированите депозити. Според мен това е заобикаляне на закона. В писмата на Иван Искров и Фонда за гарантиране на влоговете в банки има известни разминавания, допълни Чобанов.

винаги съм отговарял какво съм направил по времето на кризата с КТБ. Правителството предприе всички адекватни мерки, за да се предотврати срива на банковата система в България. Отговорни за банковата система са Финансов надзор към БНБ. Те са първите, от които трябва да се потърси отговорност, категоричен беше той.

Трябва да предотвратим втори случай като КТБ. Това е работата на парламентарната комисия. Отново ще повторя, че банковата тайна трябва да падне. Ние от комисията ще го предложим това в нашия доклад. Дали ще има достатъчно политическа воля, за да падне банковата тайна, ще го проверим на практика, допълни бившият министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.14 | 21:04

1
Не си давайте парите на непознати хора.Кризи винаги ще има.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини