И Борисов се обяви за пенсионната реформа, вдига възрастта за пенсиониране (снимки)

  • 13 май 2015 14:04

  • 11837
  • 59
И Борисов се обяви за пенсионната реформа, вдига възрастта за пенсиониране (снимки)
© Булфото

Подкрепям предложенията на вицепремиера Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска за промяна в пенсионната система и се надявам да сме намерили правилното сечение, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред участниците в заседанието на Националният съвет за тристранно сътрудничество, цитиран от БТА.

Пенсионната реформа не се прави от днес за утре, а се отнася за десетки години напред. Това което е в момента не е правилно. Години наред се говори за пенсионна реформа, но всяка година държавата дава 1,8 млрд. лева да се изплащат сегашните пенсии, допълни премиерът.

Запознат съм с детайлите, има теми по които се можем да коментираме, но по някои - не и една от тях е възрастта за пенсиониране, подчерта Борисов. При този демографски срив не можем да си позволим да не повишим възрастта на пенсиониране. Ако това не стане остава старият закон, където ще е по-драстично вдигаме пенсионната възраст, заяви Борисов.

Калфин направи всички усилия тази възраст да се вдига плавно, каза Борисов и добави, че се надява на разбиране и отстъпчивост. Премиерът информира участниците в НСТС, че статистиката отчита ръст на БВП от процента за първото тримесечие на годишна база. За първи път от години има излишък в бюджета и това го правим с огромните усилия на приходните агенции, на МВР, специалните служби за борба със сивия сектор и с контрабандата, каза Борисов.

Над един милиард лева повече приходи сме събрали и до края на месеца те ще станат 1,5 млрд. лева, обеща той. Не само ще събираме повече пари но ще има и реализация, добави той. Има специални екипи от митничари и полицаи, искаме хората да работят тихо, а явни да са само приходите в бюджета. Щом те растат , значи работят добре, каза Борисов. Това е полза за родното производство, добави той.

Мерките на полицията засечени през данъчните са също много оптимистични и ще има ревизии на криминално проявените лица, добави премиерът.

Коментар относно бюджета Борисов направи и малко по-рано във Фейсбук.

Фискалният резерв към края на първото тримесечие на 2015 година е 11,1 млрд. лева. Към края на март има излишък в размер на 257,1 млн. лв. Той се формира от превишения на приходите над разходите по националния бюджет в размер на 156.2 млн. лв. и излишък по европейските средства в размер на 100.9 млн. лева, сподели той.

Спрямо края на март 2014 г. бюджетната позиция се подобрява с 1,4% от БВП. По-високите приходи продължават да бъдат основният фактор за подобрението на бюджетното салдо, докато разходите се развиват съобразно заложеното във фискалната рамка, по думите му.

Тези данни доказват категорично, че политиката, която води правителството, допринася за подобрение в бюджетното салдо. Радостен съм, че успяваме едновременно да строим големи инфраструктурни проекти, да помагаме на пенсионерите и социално слабите, да повишим приходите и да спестяваме, категоричен е министър-председателят.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

11837 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар
BOIKA MINETZIIKATA XAXAA

2015.05.14 | 15:28

3
BOIKEEEEE KOLKO HYISHTA IZLAPA DNES NA ZAKUSKA ! A PAZAVRO TURSKA

2015.05.14 | 15:28

4
роби им трябват а не хора.цял живот ще ни вземат парите и до 5год. ще вземаме пенсия

2015.05.14 | 15:28

5
Където е ГЕРБ , там е смъртта, бедността , мизерията , престъпността, педерастията , наркоманията и измамата ! ТИКВОМУТРАТА Борисов ви ги гарантира ! Увеличението на тока е САМО НАЧАЛОТО !ИДИОТИ ли сте да поддържате ГЕРБ ?! Само АТАКА е спасението !

2015.05.15 | 08:16

59
Борисов е престъпно слаб премиер ?! Мутра ! Това е най - меко казано ! Той е антинароден управник , мразещ народа си ! Слуга на чужди господари ! Освен това му липсват първите 7 години . Със ниска култура , слабо образован , изобщо некомпетентен ,човек попаднал там , където не му е местото ! Подхожда за СЦЗ като надзирател или като обитател на килия !

2015.05.14 | 15:29

6
Ново двайсе във вреда на българите на РАПОНА ГЕРБЕРАСТКИ ! ХАЙДЕ БЕ , ТИКВИ ПРОСТИ ГЕРБЕРАСТКИ , ДОКОГА ЩЕ МЪЛЧИТЕ КАТО П,УТКИ МИРИЗЛИВИ ?! Само на един въпрос отговорете ! Ще подобрите ли живота в България ИЛИ ще го влошите ?! Мълчите , защото ще го влошите , вашата мама ! От 9 кладенеца вода ще носите колко трудни , но необходими " РЕФОРМИ " са необходими , а в същото време ще КРАДЕТЕ като обезумели ! Затова , САМО АТАКА !
РОБИИИИИ

2015.05.14 | 15:29

7
НАРОДА ГИ ИЗБИРА И ИМ ПЛАЩА ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ НА ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ И СЛЕД ТОВА ИЗБРАНИТЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ СЪЩИЯТ НАРОД КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ .

2015.05.15 | 08:16

58
Бою Тиквоча се обявява за всичко , което е във вреда на народа и за което му свирнат от Вашингтон и Брюксел ! Чистокръвен слуга предател ! Сидеров трябва да е премиер !
РОБИИИИИ

2015.05.14 | 15:29

8
НАРОДА ГИ ИЗБИРА И ИМ ПЛАЩА ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ НА ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ И СЛЕД ТОВА ИЗБРАНИТЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ СЪЩИЯТ НАРОД КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ .
БОЙКО КУРВО

2015.05.14 | 15:29

9
DARTA KURVA
БОЙКО КУРВО

2015.05.14 | 15:29

10
RENEGAT

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини