Миков: С конституционните промени се цели нов състав на ВСС

  • 10 май 2015 14:50

  • 1704
  • 3
Миков: С конституционните промени се цели нов състав на ВСС
© Булфото

БСП не участва в гласуването на декларацията на НС срещу фашизма, защото той много нахално се опита да подмени историческата истина.

Това каза председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в интервю за БНР. „Ние искахме все пак, макар и балансирано, да потърсим опит за обективен прочит на историята, включително и за приноса на България във войната срещу фашизма, включително и за приноса на българските антифашисти, който се признават. Видяхте вчера и на Червения площад прозвуча благодарността към тях. Такава благодарност към българските антифашисти е звучала в годините на войната и в английския парламент. В същото време българският парламент не намира сили в себе си да каже една добра дума за тези, които са били действителния втори фронт срещу хитлеристите. Това е комплекс от историята, страх от историята, страх да не би случайно историята да се превърне в актуално политическо оръжие, което мисля, че е несериозно и излъчва сериозна политическа комплексарщина”, добави той.

Миков коментира и вчерашните прояви в Русия по повод Деня на победата. „Руският войник и руският офицер вчера отбелязваше паметта на жертвите от войната, на тези безименни войници, които са оставили костите си по цяла Европа, за да има свободна и обединена Европа. Военните паради по принцип са демонстрация на състояние на въоръжените сили и очевидно състоянието на руските въоръжени сили е добро”, каза още лидерът на социалистите.

По повод на законопроекта, който е внесен в НС, засягащ престъпленията, извършени от властта по време на комунистическия режим, Миков коментира: „Такъв закон има приет в края на мандата на правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. След това Костов загуби изборите с много тежък резултат, т.е. народът им даде оценка за този закон. Доколкото разбирам вносителят сега е същият – Методи Андреев. Няма никакъв юридически смисъл този закон”.

„Ще е добре мнозинството, най-сетне, да подпише и внесе в НС своя законопроект. Интересното при това говорене за конституционна промяна е, че за първи път няма внесен проект, а преди това са прави някакъв дълъг разговор, в който се чуват най-различни мнения. Промяната има една цел – промяна на Висшия съдебен съвет (ВСС), който всъщност в парламентарното му измерение беше избран от ГЕРБ. Очевидно е, че трябва да има и едно признание след оценките, които се хвърлят, за предишните големи думи и обещанията при избор на ВСС”, каза още Миков, който е категоричен, че трябва да се премине към прогресивно облагане на доходите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1704 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.10 | 18:09

3
Миков, в България 70 години НЯМА ПРАВОСЪДИЕ! Но ако случайно се появи, вашата партия веднага ще бъде има СЪД НАД БСП, ЗАБРАНА, ЛУСТРАЦИЯ И КОНФИСКАЦИЯ!

2015.05.10 | 18:08

2
Хе-хе, съществуването на Правосъдие и откраднатите милиарди от ВС на БСП само през последните 25 години са несъвместими.

2015.05.10 | 18:08

1
Ми, не се допитват до суверена. Но то вече няма и смисъл.

Добави коментар

Водещи новини