Таско Ерменков: Има заложени мини в енергетиката

  • 07 май 2015 09:47

  • 1293
  • 1
Таско Ерменков: Има заложени мини в енергетиката
©

Безусловно се установи, че в енергетиката има заложени през годините мини. Те не са новост, не са изненада. Това каза пред БНР енергийният експерт от БСП Таско Ерменков, член на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката у нас към 31 януари 2015 г.

Никой в комисията не търси политически дивиденти от ситуацията, увери Таско Ерменков. Той коментира, че според него няма основания за поскъпване на цените на тока и парното от юни:
Още по време на изслушването на кандидатите за КЕВР кандидатът за председател на Комисията г-н Иван Иванов заяви, че според него няма основа, още тогава, няма никакви причини да се увеличават цените на електро- и топлоенергията. Освен всичко друго, той заяви, че и цените не са решение на проблемите в енергетиката.

Електроразпределителните предприятия в момента "го карат по най-лесния начин", като не търсят резерви в себе си, а вместо това аутсорсват на дейности към външни фирми, което раздува разходите им:
По това отношение - от производство до пренос и разпределение - трябва да се поемат отговорности за това, което се е случило. Иначе ще удавим последния, който в момента се опитваме да ни спасява, чрез цените, а именно - потребителят. Когато няма потребител, няма да има нужда въобще от продукция, коментира в предаването Таско Ерменков.

Последвайте канала на

1293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sapior

2015.05.07 | 17:24

1
vikai sapior,a yi imi zalojen?

Добави коментар

Водещи новини