Николай Младенов: След смъртта на Кадафи започва нова ера

  • 20 октомври 2011 18:21

  • 1245
  • 4
Николай Младенов: След смъртта на Кадафи започва нова ера
©

Надявам се, че краят на бившия либийски лидер ще предвести и края на страданията на либийския народ, както и началото на нова епоха, в която либийските граждани ще живеят без страх и унижения в обединена и просперираща държава. Това заяви българският външен министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 по повод новината за смъртта на Муамар Кадафи, съобщи пресцентърът му.

"Призоваваме Преходния национален съвет и всички либийци да удвоят усилията си за постигане на национално помирение, за да се заличат всички рани и травми от управлението на Кадафи и от жестоките репресии срещу собствения му народ", заяви Младенов.

"Днес Либия е свободна и нейното бъдеще е в ръцете на либийския народ", каза министърът. Той изрази готовността на България заедно с международната общественост да окаже пълно съдействие на либийския народ "по трудния му път към свобода и демокрация".

Младенов припомни, че през годините стотици български лекари, инженери и медицински сестри са свързали живота си с либийския народ. Той подчерта, че дори в най-тежките моменти през последните месеци на режима българи са работили в Триполи, Бенгази и в цяла Либия, изпълнявайки хуманитарния си дълг.

"Преди 12 години диктаторът инициира политически процес срещу българските медицински сестри, подложи ги на мъчения и унижения. В последните си месеци той подготвяше нов процес срещу български лекар, но този път бруталният му опит беше осуетен", заяви Младенов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1245 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
идиот

2011.10.25 | 17:59

4
да започва нова ера на унищожаването на малки страни като България....

2011.10.25 | 17:59

3
А сеа де колку бяа систрите? И идин лекър. Кът съ сетъ, чи изпращъми по 600 лекъръ годишну на запад и ни знаим колку систри, ми ставъ по леку за загиналите българи в геноцида след 1989 година!!!

2011.10.25 | 17:59

2
Николайчо ,сополив некадърен връзкарски смешнико . Не само ти е празна кратуната отгледана от баща комунисти майка комунистка ами и бързо забрави какъв насран гъз си бе Смешен некадърнико .що не си гледаш булгаристана който ти е кочинката ми си вреш муцуната в либия дето майки ти грам работа няма бе серсем загубен жал ми е какви нищожества и отрепки назначиха на виши ръководни постове в тази държава които всичките плачете за затвор и изселване от тази държава пдодажни боклуци такива
Илюминат масон

2011.10.25 | 17:58

1
Да ерата на Новия световен ред !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини