Лукарски: Приемам говоренето на Първанов като предизборна кампания

  • 29 април 2015 12:42

  • 1170
  • 3
Лукарски: Приемам говоренето на Първанов като предизборна кампания
© Булфото

Приемам говоренето на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в като започване на кампанията за местни избори и опит на АБВ в негово лице да се формира като опозиция.

Това каза министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва пред журналисти по повод поисканата от Първанов оставка на министъра заради това, че в Министерство на икономиката нищо не се случва, съобщи "Фокус".

"Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в има своето мнение. Първо коалиционната култура, ако имаш някакви забележки, да ги кажеш вътре в коалицията. На въпрос дали като партиен лидер ще участва агитацията за предстоящия местен вот министърът отговори: "Нека дойдат местните избори. Имаме уговорка по отношение особено на местата, където ще имаме кандидати на Реформаторския блок и на ГЕРБ да не влизаме в остри пререкания и сблъсъци".

Твърденията, че ВМЗ няма пари за заплати са спекулация, има предложение от май възнагражденията на работниците да с увеличат, увери по темата министърът.

"Заводът има достатъчно подписани договори, достатъчно обеми работа. Държа да отбележа, че се спекулира с това, че няма достатъчно пари за заплати. Това не е вярно. Имаме достатъчно толеранс, даже има предложения от Съвета на директорите от май месец да се увеличат заплатите на работниците", заяви Лукарски.

По думите му проблемът, който би могъл да възникне, е ако предприятието не започне работа в близките две-три седмици в Иганово, защото ВМЗ би търпяло неустойки по доста сключени договори заради закъснение със сроковете на изпълнение.

"Всякакви спекулации - че няма пари за заплати, а има за един аванс, че се подготвя приватизацията на дружеството са, държа да подчертая, абсолютни манипулации и спекулации", подчерта министърът.

На въпрос дали се готвят промени в ръководството на предприятието Лукарски отговори, че в момента се предприемат такива. "Има назначени нови зам.-изпълнителни директори, които са свързани с новите обеми на поръчки, понеже сме подписали нови договори и с по-високото качество на работата, и с контрола. Но окончателно промени бихме могли да разглеждаме, след като действително видим цялостния доклад и на Съвета на директорите, и на експертите, и заключенията на прократурата", обясни министърът на икономиката.

Исканията на работниците от ВМЗ са справедливи, надявам се до средата на май предприятието да започне работа, каза още министърът на икономиката.

"Надяваме се това да стане. Имаме постигнато споразумение с контрагентите за отсрочка по сроковете на договорите до средата на май. Надявам се дотогава да започнем работа, и ако това стане, няма да имаме неустойки", допълни той.

Лукарски каза още, че приблизителна оценка на щетите все още няма, защото все още не е завършил огледът на място.

Междувременно служителите от ВМЗ - Сопот излязоха на протест и блокираха за около час Подбалканския път София-Бургас заради забавеното разследване след втория взрив на площадката на предприятието край с. Иганово и невъзможността да се започне отново работа.

Последвайте канала на

1170 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.29 | 19:14

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
ВАЖНО!!!

2015.04.29 | 19:14

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
старшината

2015.04.29 | 17:28

1
КРАДЛИВ МАРОДЕР --- САМО ДО СТЕНАТА И ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРАНА ЦЯЛАТА ПАСМИНА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини