Служител на Лукарски става аграрен аташе в Берлин

  • 21 април 2015 20:34

  • 2521
  • 2
Служител на Лукарски става аграрен аташе в Берлин
©

В Германия страната ни ще има 5 аташета - 4 търговски и един аграрен, кадри на Министерство на икономиката. Министерството на земеделието избра кадър на икономическото министерство за нов аграрен аташе в Берлин - Галина Лалева, служителка в дирекция “Външноикономическа и търговска политика” във ведомството на Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, пише “Труд”.

Агроминистърката Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри вече е изпратила кандидатурата на Лалева във външно министерство за съгласуване. От 1 април насам страната ни няма аграрен аташе в Берлин, след като тогава изтече мандатът на досегашния ни представител Петя Стелиянова.

В Германия страната ни се заформя да има общо 5 аташета. Наред с аграрното аташе, икономическото министерство е командировало в Берлин - Веселин Горнишки, в Мюнхен - Петър Георгиев, в Франкфурт на Майн - Румен Бонев, и отново във Франкфурт на Майн с направление туризъм - Пламен Бакалов, пише на сайта на Министерство на икономиката.

По време на първия кабинет “Борисов” Лалева бе ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси (търговско аташе) на страната ни в Берлин. Тя владее немски и английски. През 2003 г. е била търговско аташе в Мюнхен. Така страната ни се очертава да има две аташета в Берлин.

Другият ни аграрен аташе, но в Париж Веселина Евдокимова удължи мандата си с година до април 2016 година. Преди да бъде назначена на този пост тя бе пи-ар на социалния министър Емилия Масларова в кабинета "Станишев", а по-късно бе пи-ар на земеделския министър на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Преди дни от земеделското министерство заявиха, че аграрните ни аташета не са успели да привлекат нито един чужд инвеститор в сферата на земеделието и храните. Нулевите резултати бяха оправдани с политическата нестабилност в страната. По неофициална информация издръжката на едно аташе е до около 4000 евро на месец. От агроведомството обаче не отговориха на въпроса какви са разходите за представителството на България в двете страни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2521 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BOIKO -PEDERAST- MINETZIA

2015.04.22 | 09:10

2
OSTAVKAAAAAAAA

2015.04.22 | 06:48

1
тази шматка ще лапа наи малко 10 000 евро на месец.

Добави коментар

Водещи новини