Павлова: Вече е в ход строителството на няколко язовира в страната

  • 04 април 2015 14:10

  • 1672
  • 5
Павлова: Вече е в ход строителството на няколко язовира в страната
©

Вече е в ход строителството на яз. „Пловдивци” в района на Смолян и процедурите за избор на изпълнители на изграждането на яз. „Луда Яна” край Панагюрище и за ремонта на пернишкия яз. „Студена”.

Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която участва в политически форум под надслов „Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. – Доказваме, че можем!”, организиран от областната организация на МГЕРБ – Варна с представители на държавната и местната власт, предаде радио Фокус. Павлова посочи, че от три години в страната вече не се наблюдава засушаване, каквото имаше през последните 10 години. „Вече имаме преовлажняване дори и затова вече не можем да говорим за режим на водата, а по-скоро ще наблегнем на качеството и”, посочи Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Тя допълни, че на 6 април изтича срокът, в който трябва да бъдат подадени реалните проекти по първата одобрена апликационна форма от Фонд „Солидарност” – третият финансов източник за преодоляване последиците от свлачищните процеси. Очакваме Варна да подаде проекта за охранителния канал в кв. „Аспарухово”, за да може да бъде разгледан и през май месец да се проведат процедурите, след което да започнат дейностите по изграждането му, допълни министър Павлова.

Ситуацията със свлачищата в страната е много критична и сериозна, продължи Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и допълни, че на територията на цялата страна по регистър свлачищата са над 1 850. „Фактът, че през последните седмици се активираха чисто нови свлачища много пречи на работата. Безспорно е, че Варненският регион е един от най-засегнатите от свлачищните процеси. Няколко са най-критичните свлачища в региона – местност „Фиш-фиш”, недалече от курорта „Албена”, пътя Албена – Балчик и Кабакум до Варна. Необходимите средства за тяхното укрепване са огромни. За нас към момента е най-важно как да не откъснем пътищата заради свлачища. Драстично ще затегнем режима за т. нар. предварителните съгласувания и разрешения за строителството в свлачищните райони", коментира Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1672 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.04.05 | 18:17

5
Какво разбира тая свиня от строителство. Може само да стои и да зяпа с червеното си яке.

2015.04.05 | 13:50

4
Ега се издавите у тях!!!!!!!
ot gr platchovtsi

2015.04.05 | 11:06

3
iaz neikovtsi se pravi okolo 40 god i oshte ne e gotov a taia laje za novi iazoviri

2015.04.05 | 10:34

2
Поне язовира в Панагюрище направете.Да не е само за изборите,че повече от 20 години го правят. На хората им пресъхнаха устата.
марко

2015.04.05 | 10:34

1
ЕГА ГО ТУРА НА МАЙКА ТИ В УСТАТА ЧЕРВЕНА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини