Бъчварова: Никой не е изнасял веществени доказателства от склада в Иганово

  • 03 април 2015 12:17

  • 1292
  • 0
Бъчварова: Никой не е изнасял веществени доказателства от склада в Иганово
© Булфото

Никой не е изнасял веществени доказателства от склада в село Иганово.

Това обяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. по време на днешния парламентарен контрол. Тя отговори на въпрос поставен й от депутатката от "Атака" Магдалена Ташева. "На 21 март избухна склада за боеприпаси в землището на село Иганово. Последният взрив е бил към 21.45 часа. Районът беше отцепен от полицията и имаше забрана за влизане за срок от 24 часа. На следващия ден по обяд главният секретар на МВР и разследващият прокурор дадоха специална пресконференция от мястото на инцидента. Малко по-късно, към 16 часа, нямаше никой там, освен мен. Знаете ли какво видях? От територията на цеха излизаха частни автомобили и камиони. Как така на 22 март, преди да изтече 24-часовата забрана за влизане, най-спокойно си минаваха тези превозни средства? Какво изнесоха тези частни автомобили и камиони от склада? Дали не са веществени доказателства", попита Ташева.

"Областната дирекция на МВР е създала незабавно 3 км. периметър за охрана. Създадена е организация за пропусквателен режим. Поради наличието на близки села е имало много полицейски патрули", започна отговора си Бъчварова. "В охраняемия периметър са допускани само служители на МВР, МО, разследващите органи и служители от цеха. Вие също не сте била допусната. В цитирания от вас частен автомобил са се возили шефове на склада, които са съдействали на разследващите органи. Другото превозно средство е полуремарке, което е собственост на ВМЗ Сопот. Лични автомобили не са допускани. Охраната е била много строга и не е допуснато изнасяне на веществени доказателства", категоричен беше вътрешният министър.

"Аз не протестирам за това, че не съм била допусната. Напротив. Не трябваше да ме допускат. Искам да ви кажа само, че полуремарке не е имало. Това беше голям ТИР. 5 минути минаваше покрай мен. Мога да ви предоставя снимки. С лошо качество са, защото са правени от мобилния ми телефон. Камера не беше допусната. В България непрекъснато гърмят складове за боеприпаси. Всеки знае, че като гръмне един склад може да се прикрият следите на контрабандно оръжие и боеприпаси. Трябва да засилим контрола", препоръча Ташева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини