Калфин призова социалните работници: Сигнализирайте ми при нередности

  • 02 април 2015 08:11

  • 1257
  • 1
Калфин призова социалните работници: Сигнализирайте ми при нередности
©

"Обръщам се от ефира на Нова телевизия с молба към всички социални работници, когато видят, че има нередности с използването на социални помощи да сигнализират веднага", заяви в студиото на сутрешния блок на "Здравей, България" вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Министърът гарантира, че ако на служителите им бъде наложен натиск от техните ръководители, той веднага ще ги защити.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска бе гост на Ани Цолова и Виктор Николаев заради пенсионната реформа. Той обясни от ефира на Нова телевизия какви са правилата според реформата в пенсионната система.

Вицепремиерът съобщи, че си носи отговорността за това, което прави.

Той коментира инвалидните пенсии. По думите му, всяка втора пенсия е такава.  "В последните години има силно нарастване на инвалидните пенсии", поясни Калфин и уточни, че това е заради кризата, доходите, които са се понижили и голямата безработица. Според него е редно, когато се отпуска инвалидна пенсия от ТЕЛК, да се поясни въпросният човек какво може да работи и така тези хора, които са инвалиди да бъдат стимулирани.

Калфин отново съобщи, че първият набор, който ще се пенсионира на 65 години от мъжете ще бъде 1964 година и напомни, че той е роден в тази година. Социалният министър припомни и че според реформата жените, които ще се пенсионират по-късно ще са тези, които са родени след 1972 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах

2015.04.02 | 10:25

1
Незабавно спиране на циганските помощи, това е решението..

Добави коментар

Водещи новини