Бъчварова награди пожарникар, спасил четири човешки живота

  • 30 март 2015 13:01

  • 1012
  • 1
Бъчварова награди пожарникар, спасил четири човешки живота
© МВР

Марио Христов от противопожарната служба в Ямбол е отличен с „Почетен знак на МВР“ III степен.

Със заповед на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, командирът на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „ПБЗН“-Ямбол бе награден с „Почетен знак на МВР“ III степен. Марио Христов получава отличието за проявен героизъм, смелост, себеотрицание и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

На 13 януари т.г. Марио Христов и колегите му се отзовават на сигнал за пожар, възникнал в жилищна сграда в Ямбол. Мястото е силно задимено, след кратък оглед стартират спасителните действия. При проникване към стълбищната клетка на земята пада единият от колегите му.

Марио Христов не се поколебава, влиза и извежда пострадалия. Екипът му получава информация, че на един от етажите в горящата сграда има две деца и възрастна жена.

С риск за живота си той влиза в кооперацията и извежда през терасата към съседна жилищна сграда двете деца. След това, с помощта на свой колега, през пожарната стълба, спасява от огнения ад и възрастната жена.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1012 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.31 | 09:00

1
Браво.

Добави коментар

Водещи новини