Започна заседанието на Междуведомствената група за състоянието на язовирите

  • 25 март 2015 14:47

  • 851
  • 0
Започна заседанието на Междуведомствената група за състоянието на язовирите
©

В Министерски съвет започна заседание на Междуведомствената работна група по състоянието на язовирите. В него участват областни управители, заместник-министри на МВР, МРРБ, МОСВ и Министерството на енергетиката, както и експерти от предприятие "Язовири и каскади".

В началото на заседанието министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва припомни, че работната група беше създадена със заповед на министър-председателя през декември 2014 г. Тя има задачата до приемането на промени в Закона за водите да предоставя експертна помощ на областните комисии, свързана с техническото състояние на язовирите.

Работната група ще предлага решения при неизпълнение на направени предписания и ще прави оценка за необходимите финансови средства за постигане на добро техническо състояние на язовирите и необходимата проводимост на речните легла.

На заседанието на правителството миналата седмица беше разгледан доклад на министъра на околната среда и водите за създаване на организация и спешно предприемане на действия за предотвратяване на наводнения и недопускането на бедствени ситуации от предстоящото пролетно снеготопене. Включените в доклада мерки възлагат конкретни задачи на областните управители.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини