МС иска посланикът ни в Азербайджан да ни представлява и в Туркменистан

  • 25 март 2015 11:41

  • 1001
  • 0
МС иска посланикът ни в Азербайджан да ни представлява и в Туркменистан
©

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за освобождаване на Бойко Коцев от длъжността извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Туркменистан със седалище в Москва и да назначи за представител на България в Туркменистан със седалище в Баку посланика ни в Азербайджан Мая Христова.

Досега традиционно посланикът на България в Москва е акредитиран и за Туркменистан. Като се отчита интересът на страната ни от пълноценно развитие на отношенията с Туркменистан в различни области на двустранното сътрудничество и на първо място в енергийната сфера, както и възможността за по-оперативни действия предвид географската близост, целесъобразно е за посланик в Туркменистан да бъде акредитиран посланикът на България в Азербайджан.

Кандидатурата на Мая Христова е особено подходяща предвид притежаваната от нея сериозна експертиза по енергийни въпроси – била е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор „Енергетика” и председател на Съвета на директорите на БЕХ. Била е също председател на Съвета на директорите на „Южен поток – България” ЕАД и член на Управителния съвет на Агенцията за сътрудничество на енергийните регулатори.

Посланик Коцев остава наш представител в Москва.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини