Десислава Атанасова призова Иван Искров да си подаде оставката

  • 24 март 2015 09:07

  • 1930
  • 5
Десислава Атанасова призова Иван Искров да си подаде оставката
©

С разглеждането на доклад на БНБ ще започне работата си временната анкетна комисия за проверка на фактите около Корпоративна търговска банка.

Първото заседание на комисията е в седмицата, когато се очаква временните синдици да влязат в банката на мястото на квесторите, назначени от БНБ. Управляващите настояват за оставката на гуверньора на Централната банка Иван Искров.

Временната комисия, оглавявана от депутата от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, трябва да направи преглед на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавните органи и институции, чиято задача е да предотвратят източването на Корпоративна търговска банка и да упражняват контрол над дейността ѝ. Обхватът на проверката е периодът от 2009 до 2014 година, а комисията ще работи три месеца.

В ефира на БНР председателят Десислава Атанасова публично призова гуверньора на Централната банка Иван Искров да си подаде оставката. Една от целите на комисията е да изработи законодателни промени, с които смяната на Искров да стане възможна. В момента в БНБ няма титуляр с ресор "Банков надзор". Цветан Гунев бе отстранен именно заради кризата с КТБ през юни миналата година. Оттогава временно управляваща ресора е Нели Кордовска.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1930 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хатакларъ и ДПС ОКРАДОХА КТБ

2015.05.09 | 22:50

5
ЗНАЕМ КАК хатакларъ БЕШЕ СЪС ДПС И ТЕ ЗАЕДНО КРАДЯХА

2015.03.25 | 06:31

4
Деси, не бъди толкова лоша.След здравното, оправи и банковото като него.

2015.03.25 | 06:31

3
Единия боклук иска оставката на другия боклук, каква идилия просто! Иван Искров не знам от къде на къде е шеф на БНБ и защо ако му поискат оставката после не го подведат и под съдебна отговорност??? Щом е за оставка да отговаря пред закона! От къде на къде се водеше на работа, а по цял ден киснеше с гръцкия ресторант в Бели Брези! Тия неща всички в квартала ги виждахме! Другото, ами като ще избирате шеф на БНБ ми тия хора някакви психо тестове не минават ли?!? Тоя всеки го знаеше ,че ходи и тормози момичетата в спа центровете с неговите "силови масажи" пак в работно време естествено! Някакъв извратен мазохист е шеф на БНБ, егати и държавата! Мога още много да говоря, просто ако си отворя устата сигурно ще ме съди за "клевета" после!

2015.03.24 | 17:14

2
Станеш ли веднъж курва, оставаш такава до края на живота си.
хатакларъ и ДПС ОКРАДОХА КТБ

2015.03.24 | 12:15

1
ЗНАЕМ КАК хатакларъ БЕШЕ СЪС ДПС И ТЕ ЗАЕДНО КРАДЯХА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини