Политолог: Изборите в Сърница не са само математика

  • 23 март 2015 14:42

  • 1298
  • 1
Политолог: Изборите в Сърница не са само математика
©

Политологът Борис Попиванов коментира, че резултатът от изборите за кмет в община Сърница едва ли е събитие, което драматично и сериозно би променило картата на страната.

"Единствено фактът, че е важно да се види каква е тежестта на политическите сили през последните месеци, превърна този казус в толкова централен и толкова важен за всички медии. Като си представим, че след шест месеца предстои същото, но в цялата страна, сериозно се безпокоя, че българските партии ще се задъхат, ако трябва да действат в такива мащаби, както през последната седмица в Сърница", каза още той в интервю за БНР.

"Важното е, че в предстоящите местни избори в цялата страна партиите много трудно ще могат да разчитат на предварително декларирана подкрепа. На практика, в Сърница подкрепата на Реформаторския блок не се реализира в очаквания мащаб. Важното е, в крайна сметка, наистина да се види на кого може да се разчита по места и до каква степен партиите стигат до своите избиратели. Пътят, по който ще се върви, ще е съчетаване на изборите с референдум за изборните правила, но трябва да се види как ще бъдат формулирани въпросите", завърши политологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хасан

2015.03.24 | 17:48

1
Не знам само защо толкова се радват хората там,единствено полза ще има за кмета които е на власт и за хората покрай него за останалите мизерията ще си продължи както и в цялата страна извън София.Тая пародия наречена избори с натиск или по етнически модел до нищо не ни докара вече 70 години и по всичко личи,че така и ще си остане,честита нова мизерия със стар привкус.

Добави коментар

Водещи новини