Плевнелиев се закле в ефир: Нямам нищо общо с икономически кръгове! Доказал съм, че съм независим (о

  • 20 март 2015 18:18

  • 4382
  • 157
Плевнелиев се закле в ефир: Нямам нищо общо с икономически кръгове! Доказал съм, че съм независим (о
©

Президентът няма право на отпуска. Ако ме питате обаче дали искам такава, да много ми се ще.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в ефира на БТВ. Днес той отговаря на въпроси зададени му от зрители на телевизията. България има проблем с олигарсите и не само с тях. Олигархията са бизнесмени, които забогатяват на гърба на държавата. Вече съм обяснявал за каците с мед и как олигарсите трупат капитали благодарение на тях. Не очаквайте от мен да назовавам имена. Аз очаквам конкретни действия. Слагам ръка на сърцето си и категорично заявявам, че нямам нищо общо с икономически кръгове. Последните години съм доказал, че съм независим, закле се Плевнелиев.

В парламента отново виждам спорове, но според мен тези спорове са конструктивни. Видяхме как се роди коалицията. Категоричен съм, че не използвам език на омразата. Изненадан съм от подобни обвинения. Нека тези, които ги отправят, да дадат поне едно доказателство. Ние политиците трябва да гарантираме толерантност и демокрация в нашето общество, обяви президентът.

Има огромни разлики между ветото на заема теглен от правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и заема на сегашното правителство. Тогава нямаше аргументи и разходите бяха изкуствено завишени. За това наложих вето. Сега нещата са много по-различни. Имаме бюджет, който нямаше да може да се изпълни, ако не беше взет новият дълг. Разликите са огромни, обясни Плевнелиев.

Президентът коментира и вчерашната си реч в парламента. Някои политически сили не са се опитали да вникнат в моето изказване. Там ясно заявих, че трябва да постигнем консенсус по важните теми и приоритети за държавата. Искам да благодаря на всички партии, които участваха в консултациите при мен. Единствените, които не дойдоха бяха "Атака", припомни Плевнелиев.

Най-големият проблем в икономиката на България е как и колко произвеждаме, продължи той. Тук президентът разкри, че винаги носи български костюми и най-любимото му нещо е розовия български домат с малко българско сирене. Трябва да направим всичко възможно нашите фирми да произвеждат качествено, убеден беше Плевнелиев.

За кризата в енергетиката най-виновна е държавата. Ние зависим от една тръба. Защо за последните 20 години не направихме така, че да не бъдем зависими? Имаме много години назад, през които сме взимали грешни решения. Дано сега да сме си направили правилните изводи, пожела си президентът.

Той говори и по темата за конфликта в Украйна. Аз никога няма да се отрека от думите си. Искам да уточня, че те никога не са били "срещу", а винаги са били "за". Аз съм твърдо за мирното решение на този проблем. Никога няма да приема някоя държава да нахлуе в друга, да прати зелени човечета и да нарушава международните спогодби и закони, каза още Плевнелиев.

Нашата армия трябва да бъде оставена на спокойствие. Ние трябва да изпълним ангажиментите си, които поехме на срещата на върха на НАТО в Уелс. Министър-председателят и финансовият министър са на друго мнение и аз не мога да се съглася с тях. Разбирам ги, че имаше непредвидени обстоятелства и разходи свързани с фалирането на КТБ. Трябва да разберем кой стои зад този фалит и да върнем парите на хората, категоричен беше президентът.

Аз винаги казвам истината и още е рано да коментирам дали ще се кандидатирам за втори мандат, отговори Плевнелиев на зрителски въпрос. Сега съм тук и искам да работя за гражданите и държавата. Когато му дойде времето, ще седнем и ще преценим кое е най-добре за България. Властта никога не е била цел за мен. Тя е средство, за да можеш да работиш за доброто на хората и държавата, обяви президентът.

Плевнелиев коментира и проблемите в управляващата коалиция. АБВ направиха нещо голямо и ги поздравявам. Те взеха решение да участват в една коалиция изградена от десни партии. Направиха го за доброто на България, каза президентът. За финал Плевнелиев се опита да похвали работата на министър Ивайло Калфин, но забрави името му и се наложи Жени Марчева да му го припомня.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4382 157

Свързани новини

Коментари 157

Добави коментар
чичо

2015.03.22 | 00:50

147
Извинявам се много, но да питам нещо извън темата, но засягаща това безгръбначно същество. На някой да му е известно, ще присъства ли Плевнелиев на 70 годишнината от победата над Фашистка Германия в Москва? В руската преса пишат, че няма да присъства.
AMED EFENDİ

2015.03.24 | 07:42

157
NEMA DA PRİSASTVA PRİ POROBİTELİTE Nİ ,NO DOGODİNA VAV VASHİNGTON PO SLU4AY 240 GOD. OT SAZDAVANETO NA U.S.A. 6TE PRİSASTVA. PREZİDENTAT Sİ ZNAE RABOTATA...

2015.03.22 | 00:50

152
лъжец , крадец и кретен
ASPARUH

2015.03.24 | 06:58

156
ne sse zayajday s PREZİDENTA. AZ GO İZBRAH. POD4İNEVAY SE.
AJ4A

2015.03.22 | 02:36

155
Какъв цинизъм само .....
AJ4A

2015.03.22 | 02:36

154
Едно средностатистическо човече от дълбоката провинция и хоп .......... за една нощ станал бизнесмен-инвеститор, хахахах. Ама защо не споменава, че баща му е виден деец от ОК на БКП Благоевград?!?!?!? Защо не споменава КОЙ министър му разреши да изнася евтина работна ръка за Германия в началото на 90-те години на миналия век?!?!?!
Симо Сакса

2015.03.22 | 00:51

153
Верваме ви господин ПлеEVNелиев!
AJ4A

2015.03.22 | 00:50

151
Какъв цинизъм само ....
зависи от времевата гледна точка

2015.03.22 | 00:50

150
Плевнелиев се закле в ефир: Нямам нищо общо с икономически кръгове! или Плевнелиев се закле в ефир: Нямам нищо общо вече икономически кръгове! с или вече
240 плевели

2015.03.22 | 00:50

149
на лъжата краката са къси а килийте големи !!!!!!!!!!!!
да бе отрепка

2015.03.22 | 00:50

148
сам си плати милиони за преизборна кампания !!!!!!!!! или някой ти ги даде без да иска нищо само за заплачата ти усмивка !!!!!!!!

2015.03.21 | 16:09

146
hgfhtfdhfdth

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини