Мариана Георгиева отговори на Цачева и управляващите

  • 13 март 2015 13:01

  • 2387
  • 1
Мариана Георгиева отговори на Цачева и управляващите
© Булфото

Община Сърница не е в полезрението на управляващите, тя липсва от четиригодишната програма за управление на правителството, в която са включени текстове, мерки, приоритети и цели.

Това каза депутатът от ДПС Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта пред журналисти в кулоарите на парламента, след като председателят Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 прекъсна изявлението й от името на парламентарната група, представено в пленарна зала. Георгиева предположи, че липсата на общината в документа означава, че след изборите на 15 март управляващите ще я закрият. Тя припомни, че в предизборната кампания преди парламентарните избори от ГЕРБ са говорили за административна реформа като закриване на общини. Значи ще започнат от община Сърница, отбеляза тя.

Сърница не е в полезрението на политиката за управление на кабинета, коментира народният представител. Иначе активно посещават общината за предизборна кампания, допълни тя. "Жителите на Сърница, Побит камък, Медени поляни са донори за властолюбие, донори за управленско тщеславие. Оттам нататък - една община, която не е вписана в политиките на управление на кабинета, може ли да функционира. Тя ще си остане документален паразит. Те просто ще я остават на произвола", каза Георгиева.

Според нея управляващите нямат "морално-политическото право да бъдат в такъв двойнствен режим на управленско лицемерие - в  коридорите, в документите, в кабинетите на властта община Сърница не я броят, обаче в срещите си с избирателите са най-сладкодумни и най-активни".

Депутатът от ДПС допълни, че общината не е разписана и в оперативните програми на ЕС за финансиране за следващия бюджетен период 2014-2020 година. Как тогава съществува такава община и как гражданите и бизнесът се вписват в инвестициите, във финансовите средства, въобще в политиката на реформи в ключови сектори, попита Георгиева.

Последвайте канала на

БТА
2387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дпс

2015.03.13 | 19:58

1
Всяка махала с по един депутат !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини