Ивелина Василева: Доказа се, че има синхрон между институциите

  • 12 март 2015 10:02

  • 1226
  • 2
Ивелина Василева: Доказа се, че има синхрон между институциите
©

Предприехме необходимите мерки, които са задължителни в създалата се ситуация, заяви пред депутатите екоминистър Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Тя напомни на народните представители, че вчера на МС са приети 14 мерки във връзка с пролетното снеготопене.

Василева съобщи някои от тях:

Правителството ще изиска от собствениците и операторите на язовирите да осигурят свободни обеми във водоемите, така че да могат да поемат високи води, както и контролирано изпускане на води от тях до минимален безопасен обем.

Собствениците трябва да проверят тяхното състояние, за да не се допусне възникването на каквито и да е било аварийни ситуации. Те и операторите ще трябва да докладват за състоянието на съоръженията.

Сред мерките е и осигуряване на проводимост на речните легла на разстояние до 500 м след язовирните стени . Агенция "Пътна инфраструктура" ще проверява подмостовите пространства и трябва да почисти замърсявания или натрупвания там.

Областните управители, кметовете на общини, "Напоителни системи" и собственици трябва да предприемат спешни действия за укрепване на защитните съоръжения.

Местната власт се задължава да организира наблюдение на водните нива на язовирите и при възникване на опасност от наводнение да оповести и изведе населението от застрашените райони.

През изминалите дни стана ясно, че наистина има координация и синхрон между институциите, каза Василева. "Цялото правителство работим, за да можем да посрещаме предизвикателствата и да се справяме с тях", добави още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.12 | 12:36

2
ХАХА тая нормална ли е? Доказа се че НЯМА синхрон между институциите! Вие от ГЕРБ сте най-големите специалисти "въздух под налягане"!
Бял Полуовес

2015.03.12 | 12:36

1
Това е страшна наглост! Всички гледат и се учат от НЕГО! Изчезваме прогресивно благодарение на този координиран синхрон!

Добави коментар

Водещи новини