Над 57 000 абонати на ЕВН са без ток, но оставаме по места, увери Петкова

  • 12 март 2015 09:44

  • 845
  • 0
Над 57 000 абонати на ЕВН са без ток, но оставаме по места, увери Петкова
©

Министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по представи по дни действията, предприети от нейното ведомство, в помощ на хората, засегнати от бедствието.

Тя даде публичен отговор от парламентарната трибуна, помолена за това от представители на БСП и ДПС.

Петкова започна от 7 март. В първия ден на бедствието без ток са 1179 населени места или 291 хиляди абонати, показват данните й.
В "Мини Марица-изток" в този ден е въведен аварийният план на дружеството за наводнения.

На 8 март следобед се къса дигата на река Сазлийка. Своевременно подстанцията изключи захранването и Гълъбово остана без ток. Тази подстанция бе захранена от град Стара Загора, което помогна на част от Гълъбово да бъде захранено с ток, продължи енергийният министър.

На 9 март остават 22 аварирали електропровода, до края на деня са възстановени 7 от тях. Тогава бе извършено облитане над бедстващите райони, обясни тя.

На 10 март са аварирали 15 електропровода на ЕСО, до края на деня 5 от тях са възстановени.
На 11 март от системата на ЕСО 10 са авариралите електропроводи, до края на деня 3 от тях са възстановени, сочат данните на министърката.

Към 13 часа вчера 423 населени места са без захранване. По отношение на аварията в "Мини Марица-изток" – всичко върви по план, увери Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Към 18 часа вчера авариралите подстанции са 7, подчерта тя.

Към 8:30 днес над 57 000 абонати на територията на ЕВН са без електрозахранване. Нашите екипи ще останат по места, докато е необходимо, увери още Петкова.

Аз оценявам вашата загриженост, но искам да ви уверя, че загрижеността на държавата е много голяма. Работихме в екип и резултатите са налице. Срещаме подкрепа на всички. Надявам се до края на деня подстанция Ардино да бъде захранена и на хората там да бъде пуснато електричеството, категорична бе министър Петкова.

Последвайте канала на

845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини