Павлова: Пътищата не могат да се изчистят, а токът да се възстанови с магическа пръчка

  • 08 март 2015 10:26

  • 5181
  • 87
Павлова: Пътищата не могат да се изчистят, а токът да се възстанови с магическа пръчка
©

"Гражданите не могат да очакват пътищата да се изчистят, а токът да се възстанови с магическа пръчка, при условие, че снеговалежите не спират повече от 48 часа", заяви в предаването „Тази неделя” по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Срещу природата много трудно се върви”, добави тя.

Павлова увери, че властите в бедстващите райони – Кърджалийско, Смолянско, Хасковско, работят непрекъснато и на пълни обороти. „Има свръхочакване – не може през зимата пътищата да са сухи. Съгласно стандартите, ако има 3 см сняг на магистралата, това се счита за перфектно изчистена магистрала. Нормално е на магистралата през зимата да има сняг. 5 см сняг е стандартът за почистване на второкласните пътища и 10 см утъпкан сняг по третокласните пътища”, обясни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

По думите й, магистралите вече са обработени при зимни условия и усилията вече са насочени към второкласната и третокласната мрежа, за да се осигури достъп на линейки до пациенти и на граждани до болници.

Над 950 машини работят само по републиканските пътища. „Изпратили сме допълнителни екипи, защото хората не бяха спали по 30 часа”, изтъкна Павлова, като разказа и за проблемите с техниката. „Само в Кърджали сме изпратили 7 роторни снегорина, защото там са изпочупени от паднали дървета, а от камъни – и греблата им”, посочи министърът. „Полагаме наистина огромни усилия”, увери тя.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена сподели, че е разговаряла с енергийния министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, която уверила, че тече ремонт на всички аварирали далекопроводи.

Тя информира още, че е прелял язовирът в близост до Мини „Марица Изток” в Стара Загора и заплашва да залее жп релсите, по които се доставят въглища от рудника до най-големия ТЕЦ в страната – „Марица Изток 2”. „Взети мерки да не се залеят жп линиите”, увери Павлова.

Тя осъди поведението на хора, които са предприели пътувания до вилни зони в планински райони, въпреки обявения червен код, но похвали доброволците, които са се включили в справянето с бедствието.

„Повече от 20 години в много сектори има превенция. Има свлачища, защото 20 години не е имало изобщо превенция”, заяви регионалният министър в коментар на друго бедствие, което застигна страната през последните месеци.

„90-те години е имало забрана за строителство в свлачищни зони. После има промяна в Закона, която позволява изключения ако има допълнително укрепване на ската. Вторият вид е за т.нар. вилни селища без водопровод със системи от водоноски. Много се е злоупотребявало с тези възможности, вилите са станали масивни сгради. Има два критични района, които рано или късно ще се свлекат в морето. Хората трябва да са наясно колко е рисково”, обясни Павлова.

В кратък коментар на политическите събития Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена изрази убеждение, че Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. ще се справи на поста вътрешен министър.

„Не трябва да делим министерствата на мъжки и женски. И за строителното министерство казваха, че е мъжко и никога не е управлявано от жена. Когато има една професионална и структурирана система, трябва някой да внесе баланс”, коментира още Павлова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5181 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар

2015.03.09 | 13:57

81
В Москва за почистване на снега се грижат 10 000 машини ! В евроатлантическата България 1000 !?? Ха,познай кой е изпрошляка !
AJ4A

2015.03.09 | 23:43

87
Евроатлантическа България, която от 70+ години се управлява от .......... КОМУНИСТИ, КОМСОМОЛЦИ, ПАРТИЗАНИ, ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ И НАСЛЕДНИЦИ, КАКТО И ОТ ВСЯКАКВА БОЛШЕВИШКА ПРОРУСКА КРАДЛИВА СГАН!!!!
edin

2015.03.09 | 13:58

82
Да-да сигурно 100 милиона машини имат не 10 хиляди....ти чуваш ли се какви ги говориш? А и да не забравяме факта,че Москва е с 12 милиона население,а България е няма и 8 мил.....второто.Ние петрол имаме ли? Газ? Руди? И пак живеят зле там в сравнение с какво имат...е да имат много милиардери,а другите кучета ги яли....

2015.03.09 | 18:57

86
verno li ze boiko e pederast i go ibat
Аз казах

2015.03.09 | 18:57

85
Нали бате ви Бойко обещаваше да лови снежинките още докато са във въздуха :)) Май всичко е въздух под налягане, но по-важното е да се усучат 16 милиарда :))
уточнение

2015.03.09 | 18:56

84
днес си изчистихме пред вилата и след 2 часа снегорина мина и с КЕФ ми затрупа изчистеното.........

2015.03.09 | 13:58

83
лиленце не си права - магическа пръчка има и тя е у бойко незнам защо не ти я дава
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.09 | 12:39

80
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ..
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.09 | 12:39

79
Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала ме.га.ло.ма.нс.ки паметници, по-високи от ТВ кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.09 | 11:52

78
Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала мегаломански паметници
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.09 | 11:51

77
Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.ора си

2015.03.09 | 11:33

76
Не Альоша, а сидер да уволним от наряд!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини