Отново скандал в бюджетна комисия, БСП и ГЕРБ се обясняват по трибунки (видео)

  • 06 март 2015 11:32

  • 2706
  • 2
Отново скандал в бюджетна комисия, БСП и ГЕРБ се обясняват по трибунки (видео)
©

БСП дадоха трибунка в парламента, за да обяснят, че вчера на комисията по бюджет и финанси е подписан договор за ратификация за предоставяне на банкова информация за задгранични сметки, който ще предаде интересите на България.

Точното му наименование е Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA ( Акт за спазване на данъчното законодателство във връзка със задгранични сметки).

Това заяви Румен Гечев от БСП. Проблемът, според него е, че ГЕРБ са съгласни с условията на САЩ и така ще бъде предоставяна само едностранна информация.

Румен Гечев каза още „да не сме кратуни, че така да ни подмятат“, предаде репортер на Новини.бг.

Депутатите от БСП заявиха, че няма да допуснат това предложение да мине в зала, тъй като то е едностранно и само България трябва да предоставя информация на САЩ. Такова споразумение до сега в ЕС не е имало.

В отговор на нападките на БСП депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова заяви, че това споразумение е договорено при премиера Орешарски.
По този начин БСП създават изкуствени проблеми и търсят изява в медиите, казаха от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2706 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
stoiko

2015.03.07 | 03:07

2
Drugarite imat kasa pamet,izmet 4ervena.

2015.03.07 | 03:07

1
Чевените маи се уплашиха за таините си сметки в чужбина .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини