Разследващ журналист: Вучков е бил "побутнат" за оставката (видео)

  • 05 март 2015 08:20

  • 5817
  • 2
Разследващ журналист: Вучков е бил "побутнат" за оставката (видео)
© Булфото

Оставката на вътрешния министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. е едновременно изненадваща и добре обмислена. Бих упрекнал вътрешния министър единствено за това, че моментът не беше подходящ и се получи една смешна ситуация, каза в сутрешния блок на БНТ разследващият журналист Слави Ангелов.

Тази демонстрация беше малко излишна, но смятам, че той постъпи абсолютно правилно. Има проблем в кадровата политика на МВР. Случват се неща, които няма как да бъдат обяснени. Не знам как управляващите ще обяснят на избирателите си това, което се случва в сектор "Сигурност", защото упорито се говори, че шефът на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров са назначения на "КОЙ", добави Ангелов.

В МВР от години се случва едно и също нещо – назначават се хора с много нисък праг на интелигентност и професионални умения, за да могат да бъдат лесно манипулирани, а хора с висок професионализъм остават извън системата, заяви журналистът.

Очевидно е, че оставката засегна егото на премиера и реакцията му е обяснима
, каза Ангелов. Той бе категоричен, че никой не "държи" премиера. Като проследих действията през вчерашния ден, смятам че Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. е бил "побутнат" от някого, за да се случат тези резки движения, каза още Слави Ангелов.

Политическият проблем е сериозен, заяви политологът Даниел Смилов. Липсват обяснения как стана така, че премиерът промени рязко позицията си за реформата в този сектор. Има отклоняване от политическата логика – твърдял си едно нещо, а после твърдиш обратното с не достатъчно добри аргументи, посочи Смилов.

По думите на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията премиерът е поставен под натиск. Зад него има една сложна конюнктура. Коалиционните партньори на ГЕРБ като че ли са за смяната на шефовете на ДАНС, МВР и ДАТО. За мен изненада беше, че и Цветан Цветанов се обяви против оставката на Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., коментира Безлов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ФЕС ОТ ГЕРБ

2015.03.05 | 23:48

1
плаче,плаче ГЕЙБЕРАС иска цял ДЮНЕР да лапа от РАЗ.плаче,плаче ГЕЙБЕРАС иска да е всеобщ П.....АСТ.БОСТАНДЖИЯ съм станал всичко РОДНО съм ПРОДАЛ,от това КАФЕНЦЕ с КАЙМАК искам ПАК и ПАК.лапай ,лапай ГЕЙБЕРАС ти ПРЕДАТЕЛ си за НАС.ОТ тез ЦЕЛУВКИ за ДВАМИНА спомняш ли си?ВРЕМЕ мина.лапай лапай ГЕЙБЕРАС ти всеобщ П....АСТ.от АНАДОЛСКИТЕ ЦЕЛУВКИ и тез МИЛУВКИ и с моят ЗЛАТЕН ГЪЗ станах ази БОСТАНДЖИЯ ...
Несъгласен

2015.03.06 | 08:19

2
В същност плаче Sideroglu aga. Нема алтъни. Опитва се да ги замести с рубли, ама не е същото. Еех минало незабравимо. Брюксел, ресторанти, шампанско еех. А днес - независим. Нищо не зависи от него. Срам за майка България! Само простаци, лумпени и тарикати са го наобиколили. Никой свестен не го ще. На боклука предателите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини