Вучков: Има свидетел на убийството на Боби Белята

  • 27 февруари 2015 11:43

  • 3159
  • 3
Вучков: Има свидетел на убийството на Боби Белята
© Булфото

Вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. потвърди, че има свидетел на убийството на Борис Борисов-Боби Белята.

Снощи мъжът, който по данни на МВР е криминално проявен, е бил убит близо до Казичене. Сигналът за намереното тяло е постъпил от негов познат около 21.50 ч. на тел.112. Мога да потвърдя, че има свидетел, но дали е очевидец или не - това са подробности, които ще се уточнят допълнително, обясни Вучков в кулоарите на парламента. Той добави, че не знае повече подробности. Министърът не пожела да уточни по колко версии се работи с мотива, че това са чисто професионални въпроси и потвърди, че се прави втори оглед на местопрестъплението.

Министърът заяви още, че не отстъпва от позицията си, че трябва да започне процедура за избор на главен секретар на МВР. Продължавам да държа на извода, че най-късно на 4 март, сряда, трябва да стартира процедура за главен секретар на ведомството  според Закона за МВР. Вътрешният министър потвърди, че още на следващото правителствено заседание ще направи своите предложения. Отново ще кажа, че най-добре за цялата система, за управлението, за обществото е това да е лице, което да е преминало поетапна кариера на развитие, ръководило е по-малки, по-големи мащаби от хора, за да вдъхва доверие към системата.

Вучков уточни, че е имал разговор с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който преди време защити сегашния главен секретар Светлозар Лазаров. Другата сряда ще разберем кой кого е успял да убеди, не е редно предварително да съобщавам имената, коментира министърът. Според него е важно да има дискусия в правителството. Процедурата е не по предложение на министъра, а на Министерския съвет и с указ на президента да се назначава висшата професионална фигура във ведомството, припомни той. И добави, че въпросът не е в конкретното име, а в спазването на закона. Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. определи публикациите в медиите на различни имена като "по-скоро свободни интерпретации". По отношение на евентуални рокади и на ръководителите на ДАНС и ДАТО министърът уточни, че няма правомощия за тези служби.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3159 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.28 | 19:35

3
Няма по - голям престъпник и IDIOT от Боко ТИКВАТА , Рапон Минетчийски ! СИДЕРОВ ПРЕМИЕР ! ТИКВАРЯ да пие Бира с Мишо !

2015.02.27 | 18:02

2
IDIOT № 1 е Пастирката ! IDIOT № 2 ТИКВАТА !

2015.02.27 | 16:48

1
tozno kazano-Ataka na vlast,za da se opravim,ako ne-nqma jivot v Balgaria.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини