Борисов: Ако не ни подкрепят за дълга, ще фалира държавата и приключваме (обновена)

  • 18 февруари 2015 20:17

  • 11536
  • 322
Борисов: Ако не ни подкрепят за дълга, ще фалира държавата и приключваме (обновена)
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пое ангажимент в България да бъде гарантирано правото на синдикално сдружаване.

Министър-председателят присъства на концерт, посветен на 25-годишния юбилей на КНСБ. "Полагаме огромни усилия да стабилизираме държавата. Като има стабилност, има работни места, плащания, работят европейските фондове", каза Борисов. По думите му управляващите са длъжни заради обикновените трудови хора на България да бъдат разумни. Премиерът се обърна към присъстващите на концерта в зала 1 на НДК с "братя и сестри" и допълни, че чест прави на КНСБ, че снимката на големия синдикалист и човек д-р Желязко Христов е на видно място и организацията следва пътя, начертан от него.

Борисов благодари на КНСБ за това, че освен, че защитава своите членове, води и конструктивен диалог като социален партньор. По думите на Борисов дискусията през последните месеци по пенсионните фондове е по инициатива на лидера на КНСБ ПламенДимитров, който в края на миналата година е казал "ако бръкнете в пенсионните фондове, ще ви кажем браво". Сега има комисия, която ще гарантира да няма проблеми с пенсиите на хората след 10-15 години, допълни Борисов.

Ние заслужихме да празнуваме, завоювахме позицията на най-голямата обществена организация с ежедневен труд, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му в България е най-успешният в цяла Източна Европа модел на преход от старите профсъюзи към нови демократични организации - КНСБ.

Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг. По думите му има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Борисов отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори. Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, че също е застанал зад искането за дълг. Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца, ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов. Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11536 322

Свързани новини

Коментари 322

Добави коментар
Атака

2015.07.01 | 13:59

322
Да най добре е да се приключва с вас! Не искам никакви ЗАЕМИ! България има златни находища.. изгонете чужденците на който робувате и България ще тръгне напред!

2015.07.01 | 13:59

321
Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди. Срещу изедници душмански, ти българите поведи. Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крака да и строши главата, свободни да се назовем. Да стане левът наш балкански, от него вятър да повей, та полумесец гейбераски под черен облак да тъмней. Да си развеем знамената, да светне нашата земя, да си прославим имената, да гинат вражи племена.

2015.07.01 | 13:59

320
Партия гробар фалира ура
това ще е най-голямата грешка

2015.07.01 | 10:08

290
пак да правят нови избори алтернативата ако е пак БСП+ДПС+АТАКА !!!!!!!!!!!!! поне при Герб на власт никога няма да дадат поста на ДАНС на ДПС !!!!!!!!!!!!! Борисов не подавай оставка !!!!!!!!!!!!!!! и хората не разбират нетния дълг на България не се увеличава !!!!!!!!!! мая манолова как сметна 10 000 на човек умножено по 7 300 000 българи това прави 73 милиарда оная само паника създава !!!!!!!!!!!!!
AJ4A

2015.07.01 | 13:58

319
Ти не разбираш драги!!!! Б.Б. и Герб са част от същия сценарий!!!! Защо им трябва решение за следващите 3-4 години???? Нали уж имаме СТАБИЛЕН ПАРЛАМЕНТ, който по всяко време може да вземе ново решение за нов заем, ако такъв потрябва?!?!?! Явно ТИ НЕ РАЗБИРАШ, че ТЕ имат нещо предвид - мръсен сценарий, за какъвто ТИ не си и сънувал!!!!!
AJ4A

2015.07.01 | 13:58

318
Така де, Кремълските подлоги искат да изгонят всяка частна фирма освен техните, ама И ДУМИЧКА НЕ ОБЕЛВАТ, че природните богатства трябва да са на този, в чийто имот се намират!!!! Като копна и бликне нефт на двора на село, аз да съм този, който ще стане концесионер на държавата, а не ВЛАСТТА да ми отнеме имота с кладенеца и да го харизи на някой близък до властимащите!!!! Какво ли обаче мислят ПРОКРЕМЪЛСКИТЕ БОЛШЕВИШКИ ПОДЛОГИ?!?!?!
Ха! Ха! Ха!m

2015.07.01 | 10:25

317
Днес с удоволствия гледах протестите на БСП и А-така! Два буса злобни пенсионери. ''Чшервей'' Мая Костинбродска и ''Червей'' Волен Варадерски изглеждаха пионерчета!
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2015.07.01 | 10:25

316
GERB SA TURSKI KURVI
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2015.07.01 | 10:25

315
GERB SA TURSKI KURVI
BOIKO OTKRADNA MILIARDI OT BANKATA

2015.07.01 | 10:25

314
GERB SA TURSKI KURVI

2015.07.01 | 10:24

313
Корабът Герб потъна такива като Рапон-Бей фалираха държавата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини