Калфин против да се намаляват парите на работещите пенсионери

  • 18 февруари 2015 13:22

  • 2369
  • 5
Калфин против да се намаляват парите на работещите пенсионери
© Булфото

Според Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска не е добре да се намаляват парите на хората с ниски пенсии, които продължават да работят. Министърът на труда и социалната политика коментира пред журналисти предложението на работодатели за десет процента данък върху пенсията на хората, продължаващи да работят.

По думите му предложението все пак ще бъде обсъдено, но не трябва да пострадат хората с ниски доходи. Калфин допълни, че  България е единствената страна в Европа, в която пенсиите не се облагат нито на входа, нито на изхода.

В отговор на въпрос дали вече е имало разговори с премиера за великденските добавки, Калфин каза, че още не е имало такива,  всичко зависи от изпълнението на бюджета.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров коментира също предложението за данък върху пенсиите на работещите пенсионери. По думите му  при сегашния размер на пенсиите в България, това не е най-доброто решение. Това, което трябва да ни занимава, е как да направим пенсиите по-адекватни с цялата реформа и как да се намери формулата за устойчивост на пенсионната система, заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2369 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
писна ми

2015.02.19 | 08:18

1
прогресивен подоходен данък за пенсионерите и я ракарайте тая простащина неземна с 10те %,докато продължава няма да плащам нищо н НОИ и НАП на инат

2015.02.23 | 22:17

5
За да работи един пенсионер и да получава заплата и пенсия трябва първо да напусне, и след това да бъде отново назначен.Никой не задължава работодателя да го върне след като е напуснал доброволно-това се решава от работодателя.Проблема е,че ако не иска да се пенсионира не може да го освободиш ,освен при закриване на длъжността и тн....по кодекс-върху това трябва да се помисли.
Мими

2015.02.23 | 22:16

4
Ами не облагайте само на тези пенсионери със пенсия до 250 лева .Всичко нагоре да има данък.Младите не могат да се вредят от пенсионери.Затова има голяма безработица с млади хора.Направете го за да не изпуснете и последните млади хора.
нели

2015.02.23 | 22:16

3
Когато изравните пенсиите с европейските,тогава може да говорите за такъв данък,но за сега ,това е чист геноцид, на старите хора в България, И защо точно на пенсионерските доходи хвърлихте око , а не например на богатите ,които укриват пари и данъци от държавата,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Велика България

2015.02.19 | 23:58

2
За сведение: новият дълг е нужен, за да се изплатят заемите на същите тези комунисти, които сега крещят най-много. БСП/БКП, ДПС, Атака и всички останали предателски агентурно-терористични организации да се разтурят и подведат под съдебна отговорност. Те са предателите на България и виновни за геноцида над българския народ. Да живее Майка-България!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини