4 акцента очерта като успехи Вучков за 100-те си дни (видео)

  • 16 февруари 2015 13:33

  • 2124
  • 7
4 акцента очерта като успехи Вучков за 100-те си дни (видео)
© Булфото

Четири акцента очерта като успехи за изминалите 100 дни управление вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. по време на отчетна пресконференция в сградата на Вътрешното ведомство.

Това са промените в законодателството; променените форми на пътен контрол; обучението и квалификацията на състава на МВР и парламентарният контрол върху нас като политически екип във Вътрешното министерство, разясни МВР шефът.

Този отчет съвпада с изцяло променена законова база. Макар и промените да бяха внесени чрез народни представители, те бяха съгласувани с нас, продължи той.

Възстановихме конкурсното начало за растеж в кариерата. Това е съществена промяна в новия закон на МВР, категоричен бе Вучков.

Върнахме ГДБОП в структурата на МВР, тук е естествената й полицейска среда. ГДНП предстои да бъде изградена отново. Работят екипи по тази нова трансформация. Националната полиция бе разрушена на 1 юли миналата година, което бе много голяма грешка, сега това ще бъде поправено, допълни вътрешният министър.

Възстановяваме балансираната роля на президента в назначението на кадри. Смятаме, че това ще има благоприятен ефект върху професионалното управление на МВР, на мнение е министърът на вътрешните работи.

Административната реформа де факто ще започне да се случва след 1 април 2015 г. Новоназначените служители, които не изпълняват полицейски или пожарникарски функции, ще се подчиняват на закона за държавния служител. Ще гледаме тази реформа да се случи плавно и без сътресения, поясни Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Той заварил завишена бройка щатни служители в МВР, които обаче коригирал.

Относно пътният контрол, Вучков бе лаконичен - "Пътният контрол се осъществява понастоящем само чрез видео заснемане с цел превенция от корупция и гаранция за сигурността на полицаите".

До по-малко от месец 120-те автомобили на КАТ ще бъдат с видео наблюдение, стана ясно още от думите на министъра.

Вучков акцентира на предстоящата промяна на закона за движение по пътищата, които предвиждат въвеждането отново в експлоатация
на електронния фиш. Това според него ще облекчи пътния контрол.

За обучението и квалификацията на състава вътрешният министър отбеляза, че това може би е първият приоритет на МВР.
"В момента сме в процес на нов проект за обучение на 1430 служители, които да събират доказателства и да извършват процесуално-следствени действия на територията на цялата страна за НПК. В момента тече обучение в Пловдив и Велико Търново. Един от модулите предвижда и езиково обучение на служителите", коментира Вучков.

За тези 3 месеца съм отговорил на 34 въпроса по време на парламентарният контрол, разкри Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. относно 4-тия си приоритет. Имаме още много работа в близките месеци, подчерта обаче той.
Ще има нови щатове - и на главните, и на областните дирекции на МВР, информира МВР шефът. Те ще бъдат утвърдени малко след влизането в сила на Закона за МВР.

Днес е утвърден нов план, който има отношение към темата за СРС-та. Това обучение ще стартира на 1 април и ще трае 6 месеца. Ще започне с анонимни тестове и ще завърши с тях - за нивото на знания, свързани с използването на СРС-та.

След Вучков думата взеха заместниците му - Филип Гунев, Цвятко Георгиев и Красимир Ципов, които изразиха задоволство от усвояването на европейски фондове от МВР, осигуряването на служителите в МВР с униформено облекло, приемане на завишен брой нормативни актове и др.

Последвайте канала на

2124 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.02.16 | 23:23

7
NA MAIKAVI U P.U.T.K.I TE smradove dolni

2015.02.16 | 22:26

6
А умрелите на улицата и те ли са успех Кучков ?

2015.02.16 | 16:18

2
Те са успех на комунуродите на Мавъра

2015.02.16 | 22:26

5
АРТИСТ АРТИСТ АРТИСТ слаб артист......

2015.02.16 | 20:56

4
ДС, КДС, СДС
Умник Гюро

2015.02.16 | 17:12

3
Да се подведе под съдебна отговорност БСП/БКП за убийството на стотици хиляди български невинни граждани между 1925 - 1990г. Също, за предателство срещу суверенността на България и продаването и на СССР. За изчезването на тонове злато от националните банки в посока СССР, както и за изчезването на тракийското злато от историческите находки - особено Странджа! Последно, сателитни и сродни предателски организации като ДПС, Атака и други да бъдат обявени извън закона, а лидерите им подведени под съдебна отговорност. Едва тогава България ще тръгне напред!

2015.02.16 | 15:32

1
Най-свестния министър, естествено от ГЕРБ. Външния и на образованието си личи че са седесари :)

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини