Готвят наказания в МВР заради прилагани СРС-та (видео)

  • 06 февруари 2015 11:30

  • 2850
  • 1
Готвят наказания в МВР заради прилагани СРС-та (видео)
© Булфото

На церемонията "Пожарникар на годината" министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. заяви, че уважава правото на протест на пожарникарите, но уверява, че нито един пожарникар няма да бъде съкратен, а напротив догодина ще бъдат назначени нови 250 души, предаде репортер на novini.bg.

Тепърва предстои до месец министър Вучков да обяви новата структура в тази дирекция и гарантира, че до месец март 2016 година в екипите на пожарната ще дежурят по 3 пожарникари. Въпреки липсата на средства, ще бъде направена необходимата вътрешна реорганизация.

Министърът за пореден път коментира, че не е съгласен синдикатът "Огнеборец" да членува в националния синдикат КНСБ.

Вучков отново съобщи, че утре ще приеме пожарникарите, които ще излязат на протест.

Относно появилите се в последните дни коментари, че е имало масово подслушване по време на протестите, организирани от "Протестна мрежа", министър Вучков заяви, че до дни ще приключи проверката. Още докато е бил в опозиция, по думите му той се озадачил как министър Цветлин Йовчев е имал информация, която е съобщил на КСНС при президента Росен Плевнелиев, за отношението между спонтанно и мотивирано протестиращите.

"Вариантите са два – някой е следил протестиращите, или някой е написал официален доклад с данни, за които няма емпирична информация", заключи Вучков.

Той обясни, че дори след комуникация вътре в системата на МВР и с Министерски съвет, не са открити данни кой е включил изводите за протестиращите в доклада на Йовчев.

"Някой е имал за цел да дискредитира протестите", коментира вътрешният министър.

До седмица ще приключи и окончателната проверка в дирекция "Сигурност" към МВР, която е на пряко подчинение на силовия министър във връзка с течащите констатирани нарушения, включително и за използване на СРС-та. Най - вероятно ще има наложени и дисциплинарни наказания, каза още Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Последвайте канала на

Десислава Станева
2850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.06 | 23:20

1
Няма ли да махнете тая къртица Лазаров .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини