"Уикилийкс": Дончева разказвала за Петков в US посолството

  • 23 май 2011 11:18

  • 2346
  • 0
"Уикилийкс": Дончева разказвала за Петков в US посолството
©

Срещу България ще бъде задействана предпазна клауза, ако вътрешният министър Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в не напусне кабинета.

Такива заплахи от Брюксел е получил през 2008 г. тогавашният премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, става ясно от секретни грами, писани от американския посланик Джон Байърли, разпространени от сайта “Биволъ”.

Оказва се, че Петков е бил обект на анализи от 2005 до 2008 г. Бившата депутатка от БСП Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в е разказвала подробности от кухнята на БСП, свързани с Петков, в посолството през 2005 г. Тогавашният американски посланик Байърли разказва за външния и вътрешния натиск Петков да подаде оставка и борбата му да запази поста.

Министърът дори потърсил посланиците на САЩ, Великобритания и Холандия, за да се защити. Американците му казали, че "трябва да си отиде за доброто на страната", пише Байърли в грама от 15 април 2008 г.

Неназован съветник на Станишев пък разкрил, че премиерът получил поне 2 обаждания от Брюксел със заплахи, че ако Петков остане в кабинета, срещу България ще бъде активирана предпазна клауза, пише Байърли.

В грама от посланик Нанси Макълдауни пък се разглежда предизборната кампания за парламентарните избори преди 2 г. Тя пише, че “Атака” и ДПС, са "в симбиоза и се използват взаимно, за да галванизират електоралната си база". РЗС била креатура на БСП, с неясно финансиране, предвождана от политическия "клоун" и "шарлатанин" Яне Янев. ЛИДЕР е на корумпирания бизнесмен Ковачки. Доган пък превърнал ДПС в "машина за правене на пари", а "Атака" е партия на "екстремисти”.

Последвайте канала на

2346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини