Ивелина Василева: Трябва да свикваме с бедствията (видео)

  • 02 февруари 2015 07:49

  • 5673
  • 16
Ивелина Василева: Трябва да свикваме с бедствията (видео)
© Булфото (архив)

Състоянието в страната започва да се нормализира, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Заради валежите са високи нивата на реките Марица, Арда и Тунджа. Има преливане на язовири, което се извършва регулирано. Язовирите в предаварийно състояние са непрекъснато под контрол, добави тя.

Това, което имаме като информация, е че намаляват валежите и водата се оттегля. Оперативното звено в министерството работи на 24-часов режим и продължава да следи обстановката. Има готовност за евакуиране на граждани, ако е необходимо такова, заяви екоминистърът.

Василева отбеляза, че институциите са постигнали максимална степен на координация, така че да не бъдат допускани щети, причинени от някакво недоразумение между тях.

Предвид климатичните промени ще трябва да свикваме с обилни валежи и наводнения, ще има и други екстремни явления като горски пожари, засушаване и ураганни ветрове. В България средните годишни температури през последните години са се повишили с градус и половина, това е нетипично за нашия регион. Всички ние трябва да бъдем готови да се адаптираме към климатичните промени, заяви Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Тя показа писмо от Европейската комисия, с което се отпускат парите по Оперативна програма "Околна среда", спрени по време на правителството на Пламен Орешарски. Плащанията към България са възстановени и вече сме разплатили над 400 милиона на общините, поясни екоминистърът. Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва бе категорична, че по тази оперативна програма се изпълняват изключително важни проекти за страната, в това число и дейности по превенция на природни явления като наводнения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5673 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
az

2015.02.07 | 01:37

16
ами права е...трябва да се свиква с бедствията, защото сами ние си ги предизвикваме с нашите мисли и действия. Даже ще зачестяват за напред в по силен характер

2015.02.02 | 19:51

2
напълно си прав , докато ; лидерите ни ; виждат в Нас баланс в бюджета и законови врътки за ограбването Ни ,когато се грижат да Сме достатъчно смачкани и унизени за да търпим тиранията Им забравяйки равновесието и енергиината същност на човеците, то с уверени стъпки се приближаваме към края Си
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.07 | 01:37

15
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!
мм

2015.02.07 | 01:33

12
на тази нека веднъж да и се наводни къщата и да я питам тогава дали е готова за второ наводнение на имота и.
мм

2015.02.02 | 22:14

5
всичко това което преписваш на ББ е започнало отпреди 20 години. спрете с тези груби и безсмислени нападки към ББ.

2015.02.07 | 01:34

14
Какво изказване на един министър. Вместо да си свърши работата, ние трябва да свикваме с бездействието й. Ами да си подаде оставката като не иска да работи. Един ден валя дъжд и в България потоп.Ами да ги изпуснат язовирите по от време. Хората как да свикнат с наводнение на къщите си. Да свикне тя да си върши работата.
alexievi

2015.02.07 | 01:34

13
Г-жо Министър, ако аз съм премиер, за тези думи веднага щях да Ви поискам оставката. Първо защото нямате право да ги кажете, особено на пострадалите хора. И второ Вашата работа е да подготвяте превантивно мерки за да се избегнат поражения за хората от прородните бедствия, а не да ни казвате дали ще ги има или не, което на практика означава - "Очаквайте ги отново и се оправяйте"
Mimeto

2015.02.07 | 01:32

11
не е проблема в дъжда, а в пра-историческите канализации в България....
Бегемот

2015.02.02 | 22:13

4
Проблемът е ,че реките се използват като сметища.
Дядо Боре

2015.02.03 | 01:30

10
На тези, които припознават "евроатлантическите ценности" като свои, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
сава

2015.02.03 | 01:29

9
само, че ние страдаме, не толкова от климатичните промени, колкото от некадърни, неграмотни и алчни управници. те мислят само за собствения си джоб,защо да мислят за неизправните и безстопанствени язовири, или за изсечените и оголени планини. какво направи въпросната дама по тези въпроси?
Вбадо

2015.02.03 | 01:29

8
Язовирите и техните собственици,които развъждат риба са виновни за случващото се,а герб пък са виновни,че много добре знаят,но си траят!тази министърка,трябва да се набучи на кол и да се хвърли в язовира.

2015.02.03 | 01:29

7
ти министър ли си или идиот да сме свиква ли с бедствията а вие някъва работа ще свършите ли?или сте сложена там да ни научите да се спасяваме сами ,идиоти

2015.02.02 | 22:15

6
Patko,predpriemete merki i destvia,remonti,ukrepvania,obuchete naselenieto da se predvazva i okazva parva pomosht,ne drankaj gluposti!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини