Симеон Дянков: Още 5 години криза

  • 02 февруари 2015 07:13

  • 6387
  • 11
Симеон Дянков: Още 5 години криза
©

След близо 2 години мълчание Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи - вицепремиер и финансов министър в първия кабинет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, проговори. Дянков, който в момента е ректор на Руската икономическа школа, е в България за премиерата на книгата си "Кризата в Европа. Поглед отвътре". Тя ще събере елита в София.

"В Европа така стана, че кризата продължава вече 6-7 години. И може би ще продължи още 5-6. Не сме в края на кризата. Бих казал, че сме в средата й. Виждаме какво пак става в Гърция, виждаме проблемите в Швеция, Холандия, Финландия, които в първите години на кризата бяха най-стабилни. Сега и трите държави са в тежки икономически кризи", каза пред "Стандарт" бившият финансов министър.

Дянков коментира пред всекдневника и ситуацията в Гърция. "Следя Гърция още отпреди да стана финансов министър. От там реално тръгна кризата в еврозоната. Случващото се в момента е, от една страна, продължение на този дълъг и мъчителен период на вземане на решения в еврозоната. От друга страна, според мен, голямо неразбиране от страна на новото правителство на Гърция доколко, не само на хората им е писнало постоянно да са в състояние на криза и да се говори за криза, а и на политиците в Европа. През 2009-2010 г. една значителна част от западноевропейските политици бяха на мнение, че дори една държава, ако излезе от еврозоната, ще я последват още няколко. И еврозона ще се разпадне. Това беше тезата на Волфганг Шойбле - ако не сме достатъчно гъвкави спрямо Гърция и тя излезе от еврозоната, ще я последват Португалия и Испания поне. Сега вече настроенията в Западна Европа и на финансовите пазари са различни. И по-скоро се говори, че ако Гърция реши да излезе от еврозоната или ако така се стекат обстоятелствата (че дори правителството да не иска да излезе от еврозоната, с необмислени действия ще тикне държавата натам), самата еврозона може да спечели от това. Така че ако се следят внимателно коментарите и на финансовите министри основно в еврозоната, и на анализаторите на финансовите пазари, те по-скоро казват: ако Гърция е тръгнала натам, по-скоро бързо да излезе от еврозоната. Така че този прочит новите управници в Гърция все още не са го разбрали. И в момента, в който го разберат, трябва да са много по-внимателни с движенията си", заяви Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

На въпрос дали има решения като финансов министър, за които съжалява, той отговори, че  съжалява, че първият кабинет "Борисов" не е бил още по-настоятелни за някои от реформите - най-вече в здравеопазването.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
6387 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.06 | 14:17

11
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!

2015.02.06 | 14:15

10
Стига глупости, такова животно криза няма!!! Това си е чисто поробване и поредния лъжлив термин въведен от зловредните глашатаи. Индустрията управлява ЕС и за нея няма значение дали сме черни или бели, важното е да купуваме боклуци на цени сякаш са произведени в Париж. Яхнали са ни банки, флндове, холдинги, групи, всичките защитавани от лакеите политици и подромагани от самите нас. Долнопробни малки хора, които робуват за заплати и кариера, вършейки злини, продавайки ближния! Добре дошли обратно в 1850!!! ЕС е менте!!!
В е л и к и я

2015.02.03 | 22:33

9
Дянков просто казва че сме по средата на кризата за да е интересен и да му се купува книгата , но както той така и аз знаем че кризата няма да има край и ще е вечна , няма да има оправия докато не се поеме по съвсем друг път на политика и икономическо развитие , с тези либерални политики ЕС е обречен да е във вечна криза ......

2015.02.03 | 07:45

8
Дянков е най-добрият финансов министър, който България някога е имала. Дори руснаците го оцениха и го поканиха да оглави финансовата им академия. Само тукашните цървули го плюят, но какво друго можеш да искаш от едни цървули.

2015.02.02 | 12:02

2
Дянков откакто дойде в България само криза споменава. Друга дума не знае. Две правителства на ГЕРБ е все криза и криза.

2015.02.02 | 20:26

7
А останалите правителства все комунистически и турски, подпомагани от един златен пръст, които доведоха България три пъти до национална катастрофа.
Борнео

2015.02.02 | 19:18

6
Червените тролове в атака.Защо ли \"експерта\" Олигарски не го канят зад граница да работи? Нали все излишъци оставя? :):)
Анонимен

2015.02.02 | 14:34

4
Защото този е от пратениците на сатаната!
хаха

2015.02.02 | 14:34

5
каза чиновника с заплата милион годишно

2015.02.02 | 12:29

3
Човека който източи здравната каса с милярди !Потънали незнайно къде ?Затваряй си лайняната писклива дзурла !
CRH7

2015.02.02 | 11:43

1
Тоя да си изхвърли дипломата. Преди кризата писах на всякъде, че за да не попаднем в нея. Трябва да се вдигнат заплатите, производството да се увеличи и монополите да се ограничат от държавата. Това година по-късно направиха Германия. Когато някой иска да закопае България мишките го слушат.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини