Жената до Лукарски: Човек не бива да прекрачва някои морални граници

  • 28 януари 2015 18:07

  • 3454
  • 2
Жената до Лукарски: Човек не бива да прекрачва някои морални граници
©

Изпратих писмото до медиите заради спекулациите, че съм се кандидатирала за поста директор на Агенцията за българите в чужбина. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ временно изпълняващия длъжността зам.-директор на Агенцията Ива Йорданова, известна като жената до министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Ако през октомври подадох оставка, без да се намирам в конфликт на интереси, сега вече съм. Председателят на Агенцията се назначава след решение на Министерски съвет. Ако кандидатурата ми бъде преценена като най-добрата, спекулациите ще бъдат още по-големи, обясни тя.

Човек може да работи за каузата си в институция и извън институция. Аз избрах втория начин. Взех това решение, когато партньорът ми се закле като министър. Смятам, че има вътрешно-морални граници, които човек не бива да прекрачва, заяви Йорданова.

Тя каза, че ще продължи да работи за българите в чужбина чрез гражданската платформа "Българи без граници". Платформата ще представлява интернет електронен блок, който ще събира проблемите на сънародниците ни в чужбина и ще уведомява институциите за тях, обясни Йорданова.

Българите в чужбина са хората, които правят България по-голяма и ако държавата няма идея как да ги интегрира, какъв е смисълът, каза още Ива Йорданова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3454 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Туроператор

2015.02.08 | 14:46

2
Безплатни екскузии до U S A предлагам
Наивен

2015.02.08 | 14:46

1
Не разбрах от многото приказки -1. Как се озова заместник директор в агенцията?и 2. Как ще се финансира тази платформа без граници?Моме Калинке!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини