Бареков при Кристалина: Докладът е шанс за реформите у нас

  • 28 януари 2015 15:05

  • 1969
  • 4
Бареков при Кристалина: Докладът е шанс за реформите у нас
©

В 14:00 часа ръководството на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, начело с председателя на групата Саид Камал и членовете на Изпълнителното бюро Джефри ван Орден и Бареков започна среща със зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, съобщи преди нея лидерът на „България без цензура“.

Той уточни, че по време на срещата ще бъдат дискутирани теми, свързани с бъдещето на Европейския съюз, предстоящите реформи и плана „Юнкер“.

„Смятам да повдигна като тема и мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България.

Като български евродепутат и част от ръководството на консерваторите, ще дам подкрепа на българското правителство да стартира необходимите реформи“, заяви Бареков. „Според мен със сегашните си констатации Комисията даде на страната ни период от 9-10 месеца до следващия доклад, в който да стартира и проведе по-голяма част от реформите във връзка с борбата с корупцията, монополите, засегнатите права на българските потребители и съдебната система.

Оценка на Комисията, която отново поставя България на последно място в Европейския съюз, но все пак е по-благоприятна от предишните и ѝ дава шанс и кредит на доверие.

Това е шанс, който министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е легитимната фигура в очите на ЕК, не трябва да изпуска.

Надявам се той да успее да стартира и проведе реформите, макар не всички членове на това правителство и партии в парламента биха искали те да станат факт“, посочи още лидерът на ББЦ.

Бареков напомни още, че той ще стартира процедура срещу енергийните монополи в Европейския парламент. Това ще стане днес следобед по време на заседание на комисията по енергетика, на която той е член. „Лично ще поискам отговор от Комисаря по енергетика Марош Шефчович дали ще има ли нарушение на европейските процедури, ако българското правителство реши да прекрати енергийните монополи на ЕРП-тата.

Ще поискам от Комисаря Маргрете Вестегер, която отговаря за конкурентния пазар в ЕС, да се стартира разследване на монополното положение на дружествата

и да отговори дали липсата на либерализиран пазар за частни клиенти и нарушаването на потребителските права не е достатъчно основание за разваляне на договорите“, обясни евродепутатът.

Още на 3 септември Бареков сезира председателя на енергийната комисия Йежи БузекЙежи Бузек Йежи Бузек - полски политик, председател на Европейския парламент. Роден на 3 юли 1940 г. на за нарушаването на потребителския и граждански интерес, заради господстващото положение на ЕРП-тата. В писмото до Бузек се казва, че електроразпределителните компании оказват системен натиск за повишаване на цената на дневната и нощната електроенергия за битовите абонати.

„Дружествата са единствените доставчици на енергия в България, оперират на географски принцип и по този начин монополизират пазара. Това оставя потребителите без избор и противоречи на европейската нормативна база, която защитава потребителските права.

Така ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про нарушават европейските правила и се възползват от монополното си положение”, алармира Бареков.

Очаква се заседанието на Комисията по енергетика да започне след 16.30 часа. Другата седмица Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва ще представлява Европейския парламент, енергийната комисия и фракцията на ЕКР, като част от дипломатическа делегация на ЕС в Анкара. По време на срещите в турската столица се очаква да бъдат засегнати темите за стратегическите енергийни проекти в региона и Европа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1969 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Наркоман

2015.03.13 | 19:20

4
Долен гаден Надрусаняк...
2б клас

2015.03.13 | 19:20

3
Нали обеща на децата, че ако стане Евродепутат, ще им раздаде по таблет?
Капут Дудуков-- чалга-смрад

2015.03.13 | 19:20

2
Дудукян , не се обаждай !! Никой не иска семе от куха кратуна !!

2015.03.13 | 19:20

1
Кой ли обръща внимание на тази куха лейка?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини