Светлозар Лазаров: Няма данни за конкретна терористична заплаха за България

  • 27 януари 2015 19:20

  • 965
  • 0
Светлозар Лазаров: Няма данни за конкретна терористична заплаха за България
© Булфото

Към момента не са постъпвали данни в МВР за конкретна терористична заплаха за България. Това заяви в предаването „Нещо повече“ главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров по БНР.  По думите му два са основните риска пред държавата – риск от тероризъм и риск в следствие на засиления миграционен натиск. „Дали преминават съмнителни лица е съвсем друга тема”, обясни той. Лазаров подчерта, че към момента не са постъпвали данни в МВР за подготвяне на такова престъпление.

По думите му е важно да се вземе пример от европейските партньори. „ДАНС работи от гледна точка провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия, но темата тероризъм и мерки за противодействие са много широк пакет от мерки – това са оперативно-тактически, законодателни инициативи, промени на конкретни закони, свързани с логистика и на финансови средства.

Нека си дадем сметка, че ако искаме наистина да имаме една надеждна защита, в нея трябва да включим много широк кръг от институции, организации, неправителствения сектор, а защо не и българското общество като цяло”, каза още главен комисар Светлозар Лазаров.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини