Светлозар Лазаров: По "Кокаинови крале" у нас е работено избирателно

14 април 2014 10:22

Светлозар Лазаров: По "Кокаинови крале" у нас е работено избирателно
© Булфото
2104 1

Средства на Столичната община са били пренасочвани към фирми на Матей Боев, който е част от "кокаиновите крале". Разследването у нас по мащабната операция е правено избирателно и не са проверени всички данни и факти, заяви в сутрешния блок на ТВ7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Лицата, които са били арестувани у нас, са имали определени действия, връзки и отношения на наша територия, които имат отношение към трафика на кокаин и легализирането на пари от трафик на кокаин, но по това не е работено", заяви той и добави, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да обясни защо не е работено по всички връзки и защо не са проследени финансовите потоци.

Лазаров нито потвърди, нито отрече информацията, че Матей Боев е обвързан чрез своята сестра и съпругата си с фирми, в които се появяват като съдружници общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев и адвокатът на Евелин Банев-Брендо.

"Има неща, които ние не можем да кажем, но медиите могат. Понякога медиите изпреварват събитията и фактите, изпреварват дори службите", бяха точните му думи.

Главният секретар на МВР подчерта, че за разследващите всичко е ясно, но въпросът е какви доказателства ще се съберат в хода на следствието и какво ще влезе в папките по делото.

Разследването тепърва започва, да не изпреварваме събитията и да не натоварваме обществото с хипотези, призова той.

Константин Тодоров
2104 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кими

2014.04.15 | 18:39

1
Главния секретар търси отговорност от бивш министър?Това не е ли политическо говорене?Гл.секретар политик лие и ли не?

Добави коментар

Водещи новини