Цачева: В петък ще има парламентарен контрол

  • 11 октомври 2011 17:08

  • 847
  • 0
Цачева: В петък ще има парламентарен контрол
© Булфото

Парламентарен контрол ще се проведе в петък, въпреки че Народното събрание не заседава заради изборите.

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 съобщи за БНР, че ще насрочи парламентарен контрол след искането на 53-ма депутати от БСП, ДПС, Синята коалиция и независими.

По-рано днес парламентарната група на Коалиция за България внесе в деловодството на Народното събрание искане за свикване на извънредно заседание в петък с една единствена точка - парламентарен контрол.

Под искането са се подписали 53 народни представители от БСП, ДПС, синята коалиция и независими депутати. Според правилника на НС председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 трябва да насрочи извънредното заседание най-късно в четвъртък:

"По Конституция една пета от народните представители могат да инициират заседания на НС. Днес постъпи такова искане, подписано от 53-ма народни представители, които желаят да бъде свикано заседание с една единствена точка – парламентарен контрол. По правилник аз имам седем дневен срок, ще насроча пленарно заседание за петък с начален час 11 часа. Така както са процедурите по нашите правила."

Последвайте канала на

Десислава Станева
847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини