Да се погрижим за пробойните в пенсионната система, призова ексминистър

  • 20 януари 2015 18:46

  • 1915
  • 2
Да се погрижим за пробойните в пенсионната система, призова ексминистър
©

Проблемите в пенсионната реформа коментираха в предаването „Още от деня“ по БНТ бившите социални министри Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл и Христина Христова.

Много важни неща се дебатираха днес. Но аз се притеснявам. Коментират се числа, но ние мисля, че нямаме постигнат консенсус по отношение на философията на пенсионната система. Аз бих я определила пенсионната система като един кораб, който плава по водите, но този кораб има толкова пробойни, които да го потопят. Трябва първо да се погрижим за пробойните на този кораб, посочи Христова.

Припомняме, днес социалният министър Ивайло Калфин проведе среща със социалните партньори и депутати в Министерството на труда и социалната политика. Там бе обсъдено плавното нарастване на възрастта за пенсиониране за третата масова категория труд.

„Ние все още трудно взимаме решения с демократичен консенсус. Самият министър-председател през декември заяви, че по повод пенсионната реформа ще има някакво съгласие“, допълни Христова.

„Най-хубавото на това, което прави министър Калфин, е че тази програма има някаква предсказуемост. Има посока на една финансова стабилизация и се търси консенсус“, отбеляза от своя страна министър Христосков.

Относно явлението размерът на осигуровките да е за сметка на заплащането, бившият социален министър подчерта: „Това е губеща политика, води до ерозия на човешкия капитал“.

Последвайте канала на

1915 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.21 | 09:28

2
реформа ???? бля , бля , просто търсите НАЧИН да крадете още по-дълго
Иво

2015.01.21 | 09:28

1
Точно този бутор, Христова ли мисли, че може да оправи нещо??? Да, ама не, тя и крадливия дядка Симеон ограбиха каквото можаха, още им сърбаме попарата, сега тая грозна и нагла твар търси начин отново да се набута във властта. Не, благодаря, по-добре да си гледа грозната муцуна и да спре да лакомее.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини