Местан: Не гледаме на опонентите си като на врагове (видео)

  • 14 януари 2015 12:34

  • 2070
  • 5
Местан: Не гледаме на опонентите си като на врагове (видео)
© Булфото

Ние сме партия, която твърди, че идентичност се отстоява с конкретно политическо поведение, а не с думи. Това каза лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в кулоарите на парламента, предаде репортер на Новини.бг.

„Никой не може да очаква от нас поведение на враг. Не гледаме на политическите си опоненти като на врагове. Длъжни сме да направим тази трансформация на отношението от врага към опонента заради статута ни на европейска държава“, каза още той. Според него има основание да се говори за преяждане с власт, защото участието във властта далеч не е съразмерно.

„Опитват да оправдаят управленската си реформаторска немощ с някакъв саботаж на някакви ДПС кадри в администрацията. Това е нелепо говорене – това е откровена лъжа. От 400-500 кадри на ДПС в управлението, близо 400 вече са уволнени и аз не мога да си представя как стотина кадри могат да блокират реформите“, уточни Местан.

Местан за пореден път потвърди позицията на ДПС, че ще бъдат резервирани към приемане на задължителното гласуване. Тази промяна в изборното законодателство влиза в разрез с демократична Европа,уточни Местан.

Залъгалка е, измама е, че чрез промяна в избирателната система може да се реформира самата политическата система”

Той посъветва останалите политически партии, включително и оглавяваната от него, ако искат да повишат избирателната активност да се реформират, да станат по-отговорни, по-атрактивни.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2070 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
stoiko

2015.01.15 | 22:08

4
Lazes dr. Mestan.

2015.01.15 | 22:08

5
В случая не е лъжец,на много хора не им харесва,че партии с по около 1-3% управляват,а не ГЕРБ,които спечелиха най-голямо мнозинство.С две думи Местан им казва,че неговата партия има повече гласове и съответно повече право да управлява,а РБ нямат доверието на народа с толкова малко гласове.
ivo

2015.01.15 | 22:07

3
NEVEROJATEN MO6ENIK STRA6EN HITREZ BOG DA PAZI BALGARIA OT TEZI BANDITI KOITO ZA SAJELENIE SA VSE O&TE NA VLAST IMAT GLAVEN SEKRETAR MVR GLAVEN PROKUROR I 6EF NA DANS

2015.01.15 | 22:05

2
Малоумен дърт престъпник.Пътник към а... рая....

2015.01.15 | 22:05

1
Само моя драгунов ще го излекува..?..........................?.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини